O rugăciune și un gând pentru Familia Moldovei
Dimineaţa zilei de 19 septembrie a început în satul Cruglic, r-nul Criuleni, dealtfel, ca şi în multe alte localităţi din lumea ortodoxă, cu Sfânta Liturghie, prăznuită în cinstea sărbătorii Minunii Arhanghelului Mihail.
Sfânta Ligurghie în parohia Cruglic a fost oficiată de preotul paroh, Nicolae Ciobanu, împreună cu el rugându-se confraţii slujitori: pr. Vasile Heghea, pr. Rustic Grecu şi pr. Constantin Cojocaru. Bucuria duhovnicească a fost împărtăşită şi de primarul satului, d-l Gheorghe Druţă, care s-a rugat în biserică împreună cu enoriaşii şi oaspeţii parohiei.
În seara zilei a fost organizată o horă în centrul satului, invitat special fiind oaspetele de la Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, d-l Anatol Mămăligă, consilierul MMPSF.
În mesajul său de salut, d-l Mămăligă a subliniat importanţa valorilor familiei, necesitatea de a investi în creşterea şi educaţia copiilor şi a generaţiei tinere.
Alţi oaspeţi ai evenimentului, reprezentanţii Asociaţiei Obşteşti „Parteneriate pentru Fiecare Copil”, au contribuit la desfăşurarea sărbătorii, distribuind copiilor baloane şi lansând lampioane aprinse în cerul înserat, ca simbol al rugăciunii şi a unui gând bun pentru familia Moldovei.
Invitat la eveniment, părintele Constantin Cojocaru, Preşedintele Sectorului Sinodal Activitate Socială şi Caritate, a mulţumit reprezentanţilor Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Caritate, şi ai A.O. „Parteneriate pentru Fiecare Copil” că au răspuns acestei invitaţii şi au venit să împărtăşească bucuria spirituală cu cruglenii, arătând astfel importanţa valorilor familiei creştine, unite în jurul evenimentelor importante pentru comunitate.
Primarul satului, d-l Gheoghe Druţă a venit cu un mesaj de felicitare adresat sătenilor, distribuind câteva premii băneşti celor mai vârstnice cupluri, dar şi celei mai tineri familii din sat.
Părintele Nicolae Ciobanu a mulţumit primarului şi oaspeţilor pentru că sunt alături de locuitorii satului, subliniind valoarea spirituală a sărbătorii. „De altfel”, a menţionat părintele Nicolae, „hramul satului este, în primul rând, o sărbătoare spirituală, un praznic bisericesc, care trebuie să înceapă şi să se încheie cu rugăciunea”.