Banane prăjite – desert de post - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Banane prăjite – desert de post

18:37, joi, 19 martie, 2015 | Cuvinte-cheie: , ,

Bananele prăjite sunt un desert cu tentă asiatică, foarte suculent și aromat. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru a le prepara!

Ingrediente:

– 5 banane de mărime medie

– 75 de grame de făină albă

– 2 linguri de zahăr alb

– o linguriță de amindon din porumb

– un vârf de linguriță de scorțișoară

–  un vârf de linguriță de cuișoare măcinate

– 50 de grame de nucă de fulgi de nucă de cocos

– esență de vanilie

– coajă rasă de lămâie

– 150 ml de apă minerală

– 100 de grame de zahăr brun

Mod de preparare:

Se pune ulei într-o tigaie și se lasă la încins.

Între timp, se formează un amestec din făină, amidon, zahăr alb, scorțișoară, cuișoare, nucă de cocos și esență de vanilie. Se omogenizează, după care se adaugă coaja rasă de lămâie și apa minerală. Aluatul care va reieși trebuie să aibă consistența celui de clătite. Se dă la o parte pentru 15-20 de minute.

Bananele se curăță de coajă și se taie în două, iar dacă sunt prea mari în 3. Se dau prin aluat și se prăjesc în uleiul încins până capătă o culoare aurie, rumenă.

Din zahărul brun și 100 de ml de apă se prepară un sos gros și foarte închis la culoare, care se toarnă peste banane imediat ce ați oprit focul.

Poftă bună!

Contact Form Powered By : XYZScripts.com