Bill Gates: „Are sens să crezi în Dumnezeu” - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Bill Gates: „Are sens să crezi în Dumnezeu”

23:37, luni, 24 martie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

Cel mai bogat om din lume a declarat recent că face parte dintr-o familie creştină, care frecventează biserica şi în care credinţa în Dumnezeu este foarte importantă.

Într-un interviu pentru Rolling Stone, Bill Gates vorbeşte despre religie ca fiind un sistem foarte important şi un cadru benefic pentru creşterea şi educarea copiilor săi, care au frecventat de mici Biserica Catolică. El a declarat că are sens să crezi în Dumnezeu, deşi nu poate să spună în mod concret în ce fel te influenţează acest lucru în deciziile de zi cu zi, notează charismanews.com.

Bill Gates nu se opune ştiinţei şi explicaţiilor acesteia, dar, din punctul său de vedere, frumuseţea şi complexitatea lumii nu pot fi explicate în mod ştiinţific şi nici nu au putut fi generate de nişte numere aleatorii sau alte lucruri de genul acesta. De asemenea, din declaraţiile sale se pare că religia şi credinţa au motivat acţiunile caritabile şi lupta sa împotriva nedreptăţii din lume.

Anul acesta, Gates a câştigat din nou poziţia celui mai bogat om din lume, cu o avere de 76 de miliarde de dolari, potrivit Forbes. Fostul director al Microsoft a renunţat la acest post în anul 2000, pentru a-şi dedica timpul fundaţiei create împreună cu soţia sa, Bill & Melinda Gates Foundation. Fundaţia, una dintre cele mai bine cotate din lume, donează anual aproximativ 1,5 miliarde de dolari anual pentru diferite cauze.

Printre altele, fundaţia are un departament numit Global Health Division, care promovează ştiinţa şi tehnologia pentru a salva vieţile celor din ţările în curs de dezvoltare, are programe în ceea ce priveşte agricultura, apa, condiţiile sanitare şi serviciile financiare pentru cei săraci, dar şi programe educative pentru cei din SUA. El speră ca în câţiva ani să fie eliminată poliomielita, un aspect la care lucrează foarte mult fundaţia sa, și ca în anul 2035 să nu mai existe ţări sărace. De asemenea, el a menţionat că trebuie luate mai multe măsuri în ceea ce priveşte schimbările climatice, terorismul şi sănătatea, la nivel global.

Sursa: www.semneletimpului.ro

Contact Form Powered By : XYZScripts.com