Ce putem face dacă nu ne înțelegem bine cu socrii?
15:18, sâmbătă, 28 octombrie, 2023 | Cuvinte-cheie: aparator, familia, intelegerea dintre soti, Preot Maxim Kozlov, relatia soacra-nora, socri, Soțul, viaţa de familie
Soţul trebuie să fie apărătorul, ca un fel de zid între soţie și rudele cu care cei tineri convieţuiesc. Primind loviturile asupra sa, el trebuie să o ferească pe soţie de posibilele ironii sau neînţelegeri legate de faptul că oamenii privesc gospodăria în diferite moduri.
Oamenii privesc gospodăria în diferite moduri. Unii spală vasele imediat cum au mâncat, iar alţii doar o dată pe zi; unii sunt iritaţi de praful de pe parchet, iar alţii de aspiratorul pornit zilnic.
Ce-i de făcut dacă nora (ginerele) nu se poate înţelege bine cu socrii, cu care este nevoită să convieţuiască?
Cred că în acest caz soţul și soţia trebuie să aibă păreri diferite în ce priveşte viaţa, în funcţie de rolul pe care îl joacă fiecare în viaţa de familie. Soţul trebuie să fie apărătorul, ca un fel de zid între soţie și rudele cu care cei tineri convieţuiesc. Primind loviturile asupra sa, el trebuie să o ferească pe soţie de posibilele ironii sau neînţelegeri legate de faptul că oamenii privesc gospodăria în diferite moduri. Unii spală vasele imediat cum au mâncat, iar alţii doar o dată pe zi; unii sunt iritaţi de praful de pe parchet, iar alţii de aspiratorul pornit zilnic.
Anume astfel de lucruri constituie, cel mai adesea, tema convorbirilor familiale şi a eventualelor conflicte în ce priveşte viaţa casnică. În fapt, dacă problemele gospodăreşti sunt rezolvate, nici nu se ajunge la discuţii sau dispute pe alte teme. Sigur că pot exista şi excepţii, dar, de regulă, rezolvarea înţeleaptă a problemelor gospodăreşti duce la pacea generală.
Preot Maxim Kozlov, Familia – ultimul bastion: răspunsuri la întrebări ale tinerilor, traducere din limba rusă de Eugeniu Rigoti, Editura Sophia, București, 2009, pp. 300-301