Conferință internațională științifico-practică a psihologilor - Profilaxia tulburărilor comportamentale la minori: Inovaţii, Provocări şi Tendinţe în educaţia modernă" - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Conferință internațională științifico-practică a psihologilor – Profilaxia tulburărilor comportamentale la minori: Inovaţii, Provocări şi Tendinţe în educaţia modernă”

0:13, sâmbătă, 25 mai, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , , , , ,

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a găzduit cea de-a IX-a Conferință internațională științifico-practică a psihologilor  „Profilaxia tulburărilor comportamentale la minori: Inovaţii, Provocări şi Tendinţe în educaţia modernă”.

Drept invitat din partea Bisericii a fost părintele Octavian Moșin, care a venit cu un cuvânt de salut.

Slujitorul s-a referit la problemele comportamentale ale copiilor din perspectivă duhovnicească:

”Revenim la educație. Trebuie să recunoaștem că educația copilului începe înainte de zămislire. Contează comportamentul părinților în perioada sarcinei, iar după naștere avem o ființă unică, irepetabilă și trebuie să contribuim la buna și corecta ei creștere și educare.

Conflictele din familie, lipsa factorului educativ-formativ, duc la știrbirea perspectivei dezvoltării copilului.

În alte cazuri se ajunge la idolatrizarea copiilor, cultivându-se nonvalorile și amoralitatea.

Copiii necesită a fi supravegheați mai cu seamă în primii ani, dar și mult timp după cei ”șapte ani de acasă”, până devin maturi, stabili și ghidați în viață.

Să nu lăsăm educația pe seama străzii, mass-mediei etc.

Biserica revine cu recete duhovnicești, încercând să realizeze o elementară catehizare a tinerilor ce urmează să se căsătorească. Trebuie să le cultivăm aspectul de jertfă al familiei, care în fond este dragostea creștinească. Fiecare membru al familiei își are responsabilitățile sale, pe care trebuie să le ducă destoinic.

Frica de Dumnezeu dea dreptul este începutul înțelepciunii.

Să dăm la o parte indiferența sau ambițiile, să depășim stereotipurile din societate și să ne grijim de sănătatea fizică, dar și de integritatea moral-spirituală a generației în creștere.

Adrersându-mă psihologilor, vin cu îndemnul de a ne uni eforturile: pedagogii, medicii, biologii, psihologii, juriștii… și slujitorii întru crearea unor grupuri multidisciplinare profesioniste, care ar asigura depășirea problemelor comportamentale la copii.” – a menționat părintele.

Sursa: http://octavianmosin.info/

 

Contact Form Powered By : XYZScripts.com