Dependența de tehnologia digitală, flagelul care face ravagii în rândul adulților, tinerilor și chiar al copiilor. Ce s-a întâmplat în Finlanda?
0:26, marți, 15 noiembrie, 2016 | Cuvinte-cheie: copiii si tehnologiile, dependență
Psihologul Yekaterina Murashova a efectuat un experiment pe un grup de 68 de copii cu vârste într 12 și 16 ani, prin care s-a încercat ca timp de 8 ore, aceștia să nu aibă acces la nicio formă de comunicare digitală.
În schimb, copiii au fost încurajați în acest interval de timp să se implice în activitati precum cititul, scrisul, pictatul, cântatul sau să facă puțină mișcare. Rezultatele experimentului: doar 3 din cei 68 de copii au reușit să reziste fără acces la tehnologie digitală timp de 8 ore.
Alți 3 copii au prezentat gânduri suicidare, 5 au avut atacuri de panică, iar 27 dintre ei au avut simptome de greață sau dureri fizice. Iar majoritatea au manifestat stări de frică. Din acest motiv, experimentul a fost oprit înainte de expirarea celor 8 ore. Imediat după, tinerii s-au logat la rețelele sociale și au deschis televizorul sau tableta cu jocuri. Însă, cel puțin îngrijorător e faptul că simptomele de frică au dispărut de îndată ce accesul la internet le-a fost dat din nou copiilor.
Ironic: Pokemon Go, cea mai bună propunere de activitate fizică a anului
Asociația de petrecere a timpului în aer liber din Finlanda a desemnat Pokemon Go ca fiind cea mai bună propunere de activitate fizică a anului, scrie Agerpres..
Asociația susține că Pokemon Go a obținut un succes uriaș imediat după lansarea jocului în Finlanda.
În practică, jocul i-a determinat pe sute de mii de finlandezi să iasă din casă. Pentru capturarea personajelor virtuale, oamenii trebuie să se deplaseze cât mai mult în exterior. Jocul a adus laolaltă generații diferite de împătimiți, nu doar copii sau adolescenți, dar și părinții acestora și alți adulți au îndrăgit ideea de a ieși în aer liber pentru a căuta respectivele personaje virtuale, potrivit asociației, scrie Agerpres.
Sursa: activenews.ro