Hristos a Înviat! Sfânta Lumină s-a pogorât la Ierusalim şi în acest an - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Hristos a Înviat! Sfânta Lumină s-a pogorât la Ierusalim şi în acest an

14:42, sâmbătă, 15 aprilie, 2017 | Cuvinte-cheie: , , , ,

Sfânta Lumină s-a pogorât la Ierusalim şi în acest an. Miracolul s-a produs după ce patriarhul grec al Ierusalimului, Teofil al III-lea, a rostit o rugăciune în Biserica Sfântului Mormânt.

În jurul orei 14:23, Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului, a ieșit din Sfântul Mormânt și a dat Lumina Sfântă tuturor celor prezenţi.Lumina Sfântă a venit la Ierusalim, la Mormântul Domnului.

Mii de pelerini aflați la Mormântul Mântuitorului nostru Iisus Hristos din Ierusalim au primit Lumina Sfântă astăzi, 15 aprilie 2017. Direct în Biserică pentru a vedea una dintre cele mai mari minuni ale creștinismului ortodox s-au adunat mii de oameni. Transmisiunea în direct a fost realizată în mai multe canale de televiziune și Internet.

Sfânta Lumină din Sâmbăta Mare este o mărturie că Bunul Dumnezeu ascultă rugăciunile robilor Săi, iar prin trimiterea Sfintei Lumini cu toții am primit Binecuvântarea Cerească și nădejde pentru mântuire.

Delegația Bisericii Ortodoxe din republica Moldova, prezentă la eveniment, va aduce în țara noastră Sfânta Lumină de la Biserica Mormântului Domnului. În seara zilei de sâmbătă, 15 aprilie, între orele 19.00 şi 20.00, Sfânta Lumină de la Ierusalim va fi adusă la Chişinău, în scuarul Catedralei Mitropolitane, de unde va fi împărţită preoţilor şi credincioşilor.

***

Sfânta Lumină de la Ierusalim este cea mai clară dovadă a dreptei credinţe, cea mai evidentă dintre minunile creştine care se petrec în Biserica Ortodoxă. Patriarhatul ortodox din Ierusalim nu are un typikon scris referitor la rânduiala săvârşită pentru coborârea Luminii Sfinte. Patriarhii care au săvârşit acest ritual au lăsat puţine mărturii cu privire la înălţătorul moment. În schimb, rugăciunea specială pentru primirea Sfintei Lumini există într-o formă tipărită. Aceasta este citită de către patriarh cât timp stă în Sfântul Mormânt. Originea rugăciunii nu este cunoscută. Restul slujbei este săvârşit întocmai cu tradiţiile transmise de la un întâistătător la altul, pe cale orală sau prin însemnări liturgice disparate.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com