Lansare de carte: „Poezia închisorilor” – Constanţa, 6 noiembrie
13:03, marți, 4 noiembrie, 2014 | Cuvinte-cheie: lansare de carte, mărturisitori, poezie, sfintii inchisorilor
Eveniment organizat de Fundaţia Creştină „Părintele Arsenie Boca” în colaborare cu Școala şi Grădiniţa Sfinţii Martiri Brâncoveni.
„Cartea se constituie într-o magnifică epopee, tragică epopee, prin care au trecut neamul şi ţara , în cea mai amară prăpastie din timpul dominaţiei comuniste[…]. Ea surprinde într-o sinteză uluitoare, ce trebuia facută de cineva, tragedia cutremurătoare prin care a trecut ţara noastră, jertfind cu milioanele o generaţie întreagă de mucenici, mărturisitori în duh şi adevăr, al crezului sfânt al unui neam român şi creştin. “- Cuvânt înainte de Aspazia Oţel Petrescu.
Evenimentul va avea loc joi, 06 noiembrie, 2014, orele 17.30, la Curtea Brâncovenească – Str. Vasile Lupu, nr. 43-45 (zona Capitol) –
„Aşadar, această lucrare se doreşte a fi un omagiu adus tuturor celor care s-au jertfit în temniţele comuniste şi în mod special celor care, prin întâlnirile cu ei, mi-au influenţat profund viaţa, reuşind să mă apropie de Biserică, de Hristos şi de credinţă, constituindu-se în exemple vii că, deşi Mântuitorul a trăit cu peste 2000 de ani în urmă, modelul său poate fi urmat şi astăzi şi astfel, cu toţii, după ce ne-am înrolat în rândurile Bisericii luptătoare de pe pământ, la momentul rânduit fiecaruia, putem mări şi efectivele Bisericii triumfătoare din ceruri.
De ce am ales ca temă „Poezia închisorilor”? Din mai multe motive: în primul rând, pentru că am înţeles de la toţi cei cu care am discutat că poezia, alături de credinţă şi rugăciune, a constituit unul dintre stâlpii de rezistenţă în perioada de încercări incredibile pentru orice minte normală, pe care aceşti oameni le-au trecut în perioada de tristă amintire.
Cartea are două părţi:
În prima parte ce poartă titlul: „Prezenţa Mântuitorului şi viaţa duhovnicească în temniţele comuniste” sunt tratate „Premizele transformării temniţelor comuniste în mănăstiri”, „Jerfa, urcuşul duhovnicesc şi Pronia Divină”, „Viaţa duhovnicească” şi „Figuri de martiri”.
Iar partea a doua poartă titlul:„Poezia închisorilor” şi sunt schiţate portretele a patru poeţi încarceraţi: Radu Gyr, Nichifor Crainic, Părintele Ilie Imbrescu şi Zorica Laţcu.” – Autorul –
Vă aşteptăm!