Leacuri eficiente cu rouă - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Leacuri eficiente cu rouă

În zorii dimineţii şi la miezul nopţii, iarba, florile şi frunzişul copacilor sunt binecuvântate cu mărgeluţe cristaline de rouă. În timpurile străvechi, oamenii socoteau roua un dar ceresc oferit de către Lună şi Soare, a căror energie luminoasă ab­sorbită de apă dobândea proprietăţi vindecătoare. Femeile îşi spălau chipul cu rouă, pentru a-şi păstra frumuseţea şi sănătatea, iar bărbaţii o beau ca pe o poţiune dătă­toare de vigoare şi virilitate.

Medicina modernă con­firmă că plimbările cu picioarele goale prin iarba plină de rouă sunt un adevărat medicament pentru trup, consolidând imunitatea, echilibrând sistemul nervos, prevenind şi combătând o mulţime de afecţiuni.

Roua dimineţii, expusă în lumina directă a soarelui, este un excelent remediu împotriva inflamaţiilor şi a durerilor acute; roua nopţii, sub efectele lunii, se încarcă cu ioni negativi şi se transformă într-un leac împotriva stre­sului, a insomniilor, a dezechilibrelor sistemului ner­vos. În plus, împachetările cu roua nopţii previn apa­riţia afecţiunilor cardiologice, a disfuncţiilor sexuale şi a bolilor aparatului digestiv.

Cum se adună roua

Roua vindecătoare trebuie adu­nată din zone nepo­luate, grădini, păduri şi pajişti aflate departe de polua­rea oraşelor. De aceea, în mod ideal, curele cu rouă ar trebui făcute în vacanţă, în locuri cu na­tură curată, ferite de noxe. Roua dimineţii se strânge a­tunci când luna este în faza de scădere. Seara sau înainte de răsă­ritul soarelui, se întinde pe iarbă un prosop de bumbac foarte curat. Când este îmbibat cu apă, se stoar­ce într-un recipient de sticlă sau din lemn (nu din metal!). Lichidul se poate păstra timp de maximum o săptă­mână, într-un loc întunecat şi răcoros. Roua de pe trifoi are cele mai bune efecte, dar se pot utiliza şi picurii de pe alte plan­te.

Se spune că picurii de roua dimineţii poartă în ei energia Universului, fiind astfel adevărate elixire de sănătate. Roua nopţii se strânge atunci când luna este în faza de creştere, între orele unu şi trei dimineaţa, şi se con­servă până la maximum o săptămână, doar în recipiente de lemn. Cea mai eficientă este roua ce se aşează pe muşeţel, păpădie, margarete.

Tratamente cu rouă

Combaterea răcelilor, imunizarea organismului

Vindecătorul rus Porfiri Ivanov, recu­noscut pentru tratamentele sale cu apă în­gheţată şi rouă, recomanda tuturor oame­nilor să umble desculţi dimineaţa, pe roua proaspăt aşternută pe iarbă şi, mai ales, pe pietre. Urmând această procedură timp de o lună de zile, în fiecare dimineaţă, nu aveţi de ce să vă mai temeţi de răceli! În primele zile, pentru obişnuirea organismului cu răcoarea dimineţii, se vor face plimbări scur­te, de câte cinci-şapte minute. Treptat, timpul se măreşte până la maximum 20 de minute. După plimbare, picioarele nu tre­buie clătite cu apă şi nici şterse.

Boli de piele: psoriazis, dermatite

Deşi pare un procedeu neobişnuit, tăvă­lirea în­tregului trup prin iarba plină de rouă are efecte revi­talizante şi cicatrizante deo­se­bite. Pentru a urma această procedură, tre­buie să găsiţi o pajişte largă, cu iarbă foarte curată, fără mărăcini. Îmbrăcaţi doar în costum de baie (ar fi bine chiar cu trupul gol), vă aşezaţi pe spate şi începeţi a vă rostogoli la stânga şi la dreapta, lăsând roua dimineţii să intre în contact cu întregul trup. Procedura se face dimi­neaţa, chiar la răsăritul soa­relui, în primele zile, timp de două-trei minute, iar ulterior, până la ma­ximum cinci-şapte minute. După această primenire, fără să vă ştergeţi, îm­brăcaţi haine curate din in sau bumbac şi executaţi câteva exerciţii fizice pentru încălzire. Procedeul nu are restricţii de timp, dar este indicat să fie prac­ticat zilnic, pe o perioadă de cel puţin 10-12 zile.

Varice

Dimineaţa, la primele raze ale soarelui, bol­navul trebuie să se plimbe pe o pajişte cu rouă doar în şosete de bumbac. Când sunt bine înmu­iate, ele nu trebuie scoase, ci lăsate să se usuce pe pi­cioare. Procedeul se repetă zilnic, până ce simptomele se ameliorează.

Ulcior, conjunctivită, eczeme ale pleoapelor

Două comprese înmuiate în rouă se aplică pe pleoape dimineaţa, la tre­zire, şi seara, înainte de culcare. Se lasă să acţioneze timp de zece mi­nute. Este indicat ca tratamentul să fie urmat timp de două săptămâni, chiar dacă simpto­mele dispar mai repede. Este indicat să se folosească rouă colectată de pe trifoi sau al­băstrele.

Tromboflebită

Dis de dimineaţă, înainte să cadă roua, se întinde pe iarbă o bucată de pân­ză din bumbac. Se aş­teaptă până ce ţesătura este bine umezită, după care se aplică pe zonele afectate, lă­sând-o să acţioneze până ce se usucă complet. Me­toda trebuie practicată zil­nic, timp de minimum două săp­tă­mâni.

Ciuperca piciorului

Bolnavul trebuie să se plim­be desculţ pe o pajişte, di­mi­neaţa, timp de o jumă­tate de oră. Seara, înainte de culcare, se bandajează picioarele cu o pân­ză înmuiată în roua di­mi­neţii. Se lasă să acţio­neze până di­mineaţa următoare (cel puţin opt ore).

Ulcer duodenal, hemoroizi

Se administrează câte o jumă­tate de pahar de rouă, de două ori pe zi, dimineaţa, pe stomacul gol, şi seara, la două ore după cină. În perioada tratamentului, este indi­cat să se ţină o dietă cu legume. Procedeul se repetă timp de două săptămâni.

Frumuseţe

Măşti cosmetice cu rouă – sunt ideale pentru hidratarea, re­ge­nerarea şi catifelarea tenului.

Un măr se dă pe răzătoarea mică şi pasta obţi­nută se ames­tecă cu un sfert de pahar de rouă. Se apli­că pe faţă şi se lasă să ac­ţioneze timp de 15 minute. Se clăteşte cu rouă din abundenţă. Se aplică în fiecare dimineaţă.

Se prepară un amestec din: o lingură de suc de castravete, două picături de ulei esenţial de trandafiri şi o lingură de rouă. Se amestecă bine şi se întinde li­chidul pe faţă, lăsând să acţioneze timp de 10-15 minute, după care se îndepărtează cu o dischetă dema­chiantă, îmbibată în rouă. Peste o linguriţă de flori de mu­şeţel se toarnă o jumătate de cană cu apă rece de izvor. Se acoperă şi se lasă la macerat peste noapte. Se strecoară şi se adaugă două linguri de rouă. Se înmoaie în lichid un tifon care se întinde pe faţă, timp de 20 de minute. Clătirea nu este necesară.

Roua nopţii

Insomnie, cădere nervoasă

Se bandajează capul cu un prosop de bumbac bine ume­zit în rouă de seară. Se lasă să acţioneze până di­mineaţa, când întregul trup este frec­ţionat cu un prosop înmuiat tot în rouă de seară. În paralel, pen­tru un efect sporit, se ad­mi­nis­trează şi intern câte o ju­mă­tate de pahar de picuri de rouă, dimineaţa, pe stomacul gol. Tratamentul se face până la dispariţia simp­to­melor, dar nu trebuie să depăşească trei săptămâni.

Dureri de cap

Se frecţionează fruntea şi ceafa cu un tifon înmuiat în rouă. Se pot folosi şi comprese care se lasă să acţio­neze timp de două-trei ore.

Litiază biliară

Se administrează câte zece linguri de rouă, dimi­neaţa, cu o jumătate de oră înainte de a mânca. Durata tratamentului este de zece zile; se face o pauză de două săptămâni şi se reia.

Păr rar, început de calviţie

Cu mâinile umezite în rouă, se frecţionează scalpul până ce simţiţi că s-a încălzit. Apoi se bandajează ca­pul cu un prosop înmuiat în rouă. Se lasă să acţioneze timp de 30 de minute, după care se clăteşte cu infuzie de muşeţel (în doi litri de apă rece de izvor, se pun patru lin­guri de flori de muşeţel, se acoperă şi se lasă la macerat peste noapte). Procedeul se aplică de două ori pe săptă­mână, timp de maximum şase săptămâni.

Sursa: formula-as.ro

Contact Form Powered By : XYZScripts.com