Organe de bebeluși avortați vor fi folosite pentru a crește organe de transplant pentru pacienți
6:43, luni, 16 martie, 2015 | Cuvinte-cheie: avort, bebelușii omorâți, hibrizi om-animal, organe de transplant
Bebelușii omorâți în timp ce se află în pântecele mamelor lor, o procedură medicală cunoscută în terminologia “politic corectă” ca avort, sunt considerați ca o posibilă sursă de recoltare de organe vitale pentru pacienții aflați în nevoie. Cercetătorii de la Universitatea Duke din Carolina de Nord, Statele Unite ale Americii, care și-au înființat propria companie de biotehnologie cu sediul în Redwood City, California, au început deja să implanteze și să incubeze organe fetale umane de la bebeluși avortați în organisme de animale, crescându-le până la mărimea completă pentru o eventuală utilizare în medicina convențională.
Această cercetare controversată implică disecarea organelor vitale cum sunt rinichii de la bebeluși avortați și implantarea lor în șobolani, de exemplu, care folosesc ca incubatoare de creștere pentru a aduce organele la dimensiunea adultă. După câteva luni de alimentare a acestor organe subdimensionate cu sânge prin vase de sânge modificate artificial, care sunt reglate cu grijă pentru presiune și debit corecte, organele sunt recoltate odată ce ajung la o dimensiune și un volum pre-determinate.
“Scopul nostru pe termen lung este să creștem organe umane în animale, pentru a pune capăt penuriei de donatori umani”, a declarat Eugene Gu, un student la medicină la Universitatea Duke și fondator și director general al Ganogen, Inc., corporația de biotehnologie de pionierat a acestei ultime dovezi de cvasi-știință depravată.
Animalele vor deveni mașini de produs organe pentru organe umane sintetice
Aprobat spre publicare în Jurnalul American de Transplant (American Journal of Transplantation), un studiu asupra procesului arată că este în mod real posibil să fie cultivate organe vii în interiorul organismelor animale. Dacă aceste organe produse artificial vor fi acceptate de către corpurile unor donatori umani reali nu se cunoaște încă, dar cercetătorii cred că acest concept este promițător pentru atingerea scopurilor lor.
După obținerea rinichilor fetali umani de la Stem Express, o companie cu sediul în California care furnizează cercetătorilor diferite țesuturi recoltate atât de la bebeluși, cât și adulți decedați, Gu și colegii săi le-au implantat în șobolani crescuți în mod deliberat fără sisteme imunitare. Dacă șobolanii ar fi avut sisteme imunitare, organismele lor ar fi respins organele străine.
Pentru a regla presiunea sângelui în același mod ca un organism uman, echipa a aplicat niște mici cleme de trei până la patru ori mai mici decât grosimea unui fir de păr uman în jurul vaselor de sânge ale șobolanilor. Aceasta a prevenit ca organele să aibă hemoragie, pentru că presiunea vasculară a șobolanilor este cam de trei ori mai mare decât este la bebelușii umani.
Cercetătorii au instalat, de asemenea, sisteme speciale de reglare a fluxului sanguin în șobolani care au scăzut fluxul de sânge, imitând din nou modul în care sângele ar curge într-un bebeluș uman real. După circa o lună de cultivare, echipa a înlocuit unii dintre rinichii proprii ai animalelor cu cei de la fetușii avortați și au vrut să vadă cât timp supraviețuiesc.
Șobolanii care au primit rinichii transplantați au supraviețuit în medie patru luni, unul dintre ei supraviețuind chiar 10 luni. Pe de altă parte, șobolanii care nu au primit transplantul, cobaii de control, au supraviețuit numai câteva zile.
“Această tehnologie este aplicabilă nu doar la rinichi, dar și oricărui fel de organ alimentat cu sânge din organism”, a adăugat Gu.
Va folosi în viitor știința nebună tehnologia implantului pentru a crea hibrizi om-animal?
Cercetări anterioare au încercat să crească rinichi imaturi umani în abdomenul șoarecilor, dar acest studiu reprezintă prima dată când organe întregi au fost atașate cu succes în animale. Dacă procesul se dovedește a avea succes la o scară mai largă, acesta prezice un viitor în care bebelușii avortați vor deveni o marfă comercială pentru companii pentru a servi la creșterea artificială de organe.
Dacă ar fi dus la extrem, procesul poate face într-o zi posibil ca să fie dezvoltați hibrizi om-animal cu amestecuri nefirești de organe umane și animale – orice se potrivește cu agenda viitoarelor aventuri științifice. În această bizară sectă a cercetării științifice, pare să nu existe nicio limită la ceea ce este considerat etic sau moral.
sursa familiaortodoxa.ro