Pr. Profesor Ștefan Iloaie de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca va conferenția la Chișinău
13:08, joi, 5 martie, 2020 |
Cu binecuvântarea și purtarea de grijă a ÎPS Mitropolit Vladimir, la Centrul Social-Misionar „Icoana Maicii Domnului Bucuria tuturor celor necăjiți” de la Catedrala Sf. Vineri din Chișinău vor avea loc în duminicile din perioada Postului Mare seri duhovniceşti pentru tineri şi publicul larg.
Ciclul întâlnirilor duhovniceşti va începe în prima duminică din Post, 8 martie 2020 și îl va avea ca invitat pe Pr. Prof. Univ. Dr. Ștefan Iloaie, Cadru didactic și Director de departament la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, România.
Părintele Profesor Ștefan Iloaie va participa începând cu ora 17.00 la Slujba Acatistului Icoanei Maicii Domnului Bucuria tuturor celor necăjiți, după care, în Sala de Conferințe a Centrului Social-Misionar va susține comunicarea întitulată „Cu iubire, prin post, spre Înviere”.
De asemenea, având binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir și a ÎPS Mitropolit Andrei al Clujului, Maramureșului și Sălajului, Părintele Profesor va liturghisi în dimineața zilei la Sfânta Liturghie de la Catedrala „Înălțarea Domnului” (Sf. Vineri), în cadrul căreia va rosti și un cuvânt de învățătură.
Întâlnirile duhovnicești ne invită şi ne învaţă să pătrundem mai adânc în trăirea spiritualităţii creştin-ortodoxe, mai ales în perioada de post şi rugăciune pe care o aduce Postul Mare.
Părintele Prof. Univ. Dr. Ștefan Iloaie este doctor în teologie din anul 2003, specializarea Preacucerniciei Sale fiind „Morala creştină şi spiritualitata ortodoxă”. Din anul 2013 este profesor universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, iar din anul 2014 este și îndrumător de doctorat în cadrul aceleiași facultăți. De asemenea, Preacucernicia Sa este directorul de departament la Facultatea de Teologie, precum și Directorul Centrului de Bioetică al Universității „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca.
Părintele Ștefan Iloaie este membru al „UNESCO Chair in Bioethics. International Forum of Teachers”, membru al Fundaţiei „Association of Bioethicists in Central Europe” (BCE),membru al „Verein zur Förderung des internationalen wissenschaflichen Dialogs im Bereich der Bioethik” din Viena, membru al Societății Române de Bioetică, membru al „Academic Society for the Research of Religions and Ideologies” (SACRI-SCIRI), membru al „Centrului de Studii Ecumenice şi Interreligioase” al Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca și membru al Centrului „Ioan Lupaş” al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.
Activitatea editorială a Preacucerniciei Sale este de asemenea complexă amintind faptul că este autorul a șase volume, editorul a 14 volume, și autorul a peste 200 de studii și articole, susținând totodată numeroase conferințe atât în țară cât și în străinătate.
Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate, www.mitropolia.md