Reţete de post – Pilaf călugăresc
9:23, sâmbătă, 2 aprilie, 2016 | Cuvinte-cheie: alimentaţie, ortodox, postul mare, reţete de post
Ingrediente:
200 g orez, două cepe, un morcov, un ardei gras , un dovlecel, două roșii, mărar, pătrunjel verde, sare, piper. facultativ: 60 ml ulei.
Legumele (morcovul, ardeiul, dovlecelul) se curăță, se spală și se taie cubulețe, apoi fie se călesc în ulei, fie doar se înăbușă. Se adaugă roșiile, fără semințe și pielite și se mai lasă pe foc mic 10 minute. Se pune deasupra orezul, se amestecă și se lasă 2-3 minute pe foc, amestecând continuu ca să nu se prindă. Se toarnă deasupra trei căni și jumătate de apă și se continuă fierberea la foc mic. Când este aproape gata, se condimentează și se adaugă verdeață tocată mărunt. Se mai lasă pe foc câteva minute.