Scrisul de mână stimulează funcțiile creierului în timp ce tastatura le anihilează
13:12, joi, 23 ianuarie, 2020 | Cuvinte-cheie: creier, dezvoltare, dezvoltare creier, funcțiile creierului, scrisul de mână, tastatura, tehnologii
Traim intr-o perioada in care tehnologia a avansat foarte mult si informatiile le putem culege foarte usor dupa un motor de cautare printr-un singur click. Acest lucru detine parti pozitive, dar si negative desigur. De asemenea, scrisul la tastatura sau pe telefon este simplu si rapid, tocmai de aceea foarte multi dintre tineri folosesc doar aceasta metoda de scriere.
Temele pentru scoala, proiectele, cererile sunt scrise la tastatura digitala. Este adevarat ca aceasta metoda se cere, dar nu trebuie sa uitam de scrisul de mana care detine un rol foarte important in influentarea si dezvoltarea creierului. Scrierea de mana stimuleaza si exerseaza creierul, ajutandu-l sa se dezvolte corect. Mai mult decat atat, s-a constat ca exercitiile de scriere alunga stresul, grijile si aduce starea de bine, deschizand fereastra noilor orizonturi (daca va este greu sa comunicati direct, puteti sa va descarcati prin scris).
Creierul este compus din lobul frontal, lobul parietal si o mare serie de celule. Lobul frontal este conectat la scris, citit, rationament si personalitate. Lobul parietal este cel care interpreteaza scrisul si cititul – in general cuvintele. Celulele din creier sunt stimulate numai daca exersati zilnic scrisul de mana si apelati mai putin la tastatura. In felul acesta, ajutati creierul sa se concentreze mai bine.
Scrisul de mana stimuleaza memoria si celulele creierului, genereaza mai rapid ideile, imbogateste vocabularul, sporeste creativitatea, ajuta la relaxare si impune o anumita disciplina prin respectarea regulilor de redactare.
Este foarte important sa scrieti de mana zilnic pentru a evita transformarea functiilor creierului intr-un „handicap.” Creierul uman functioneaza exact ca un muschi, cu cat il antrenezi mai mult cu atat il mentii mai tanar si in forma.
Cand scri cu stiloul sau cu pixul, informatia se intipareste mai bine in creier decat daca notezi pe laptop.
S-a constat ca scrisul cu stiloul, pixul sau creionul utilizeaza o portiune mai mare de creier decat daca se tasteaza digital. Acesta este unul dintre cele mai mari beneficii.
sursa http://ro.blastingnews.com