Soț și soție înseamnă – să se țină unul de altul! - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Soț și soție înseamnă – să se țină unul de altul!

8:56, joi, 26 noiembrie, 2020 |

Unii bărbați, adesea, se plâng pe soțiile lor, că acestea nu le dau voie să iasă din casă, să bea o bere cu prietenii și mereu fac scandal, când vor să plece undeva. Acest tip de bărbați declară că au dreptul o dată în săptămână să se odihnească cu prietenii și rămân nedumeriți de ce femeile se aprind la așa intenții.

Deci, are dreptul soțul sau soția la o „zi liberă” în afară familiei?

Eu zic:  „Nu !”

De ce?

Vă explic. Pentru că, căsătoria a avut loc între soț și soție, dar nu între soț și gașca de la bar! La cununie preotul citește rugăciune, făcând trimitere la porunca lui Dumnezeu: „De aceea, va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va uni cu femeia sa şi vor fi amândoi un trup.” (Facerea 2, 24).

Ce înseamnă asta?

De acum încolo ei, soțul și soția, sunt un singur trup, și, contrar legii matematice, aici 1 plus 1 fac 1. Un singur trup, o singură casă, o singură familie, unită în legătura dragostei și a dăruirii.

În continuare, preotul citește„și ceea ce Dumnezeu a unit, omul (adică soțul) să nu despartă”.

Ce înseamnă asta?

Nimeni și nimic în lumea asta, după cununie nu are dreptul să strice armonie și legătura celor doi.

Și cum rămâne cu „ziua liberă a soțului sau a soției”?

Iată cum! Ați avut destule zile libere până la căsătorie. După căsătorie nu mai există loc pentru odihnă individuală, petreceri și chefuri private. Doar cu familia, doar împreună cu copiii!

Doriți să păstrați familia? Nu vă plac certurile? Nu vreți gelozie și suspiciuni?

Atunci aveți grijă unul de altul, ajutați-vă unul pe altul, luați masă împreună, odihniți-vă împreună, rugați-vă împreună. Învățați-vă să vă odihniți frumos, sănătos și creștinește!

Faceți orice lucru în așa fel, ca mâine să nu regretați și să nu vă fie rușine de cele ce faceți azi!

Gândiți-vă că, termenul soț și soție vine de la „să se țină” unul de altul, să se sprijine unul pe altul, să se ajute reciproc.

Preotul Maxim Melinti,

Biserica Ghidighici

Contact Form Powered By : XYZScripts.com