Un nou joc importat face ravagii în școlile românești: "Charlie, ești aici?" provoacă spaime între elevi. Teolog: este un ritual de invocare a demonilor! - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Un nou joc importat face ravagii în școlile românești: „Charlie, ești aici?” provoacă spaime între elevi. Teolog: este un ritual de invocare a demonilor!

12:22, joi, 4 iunie, 2015 | Cuvinte-cheie: , , , ,

După etnobotanice sau pornografia pe mobil în școlile românești a ajuns și jocul „Charlie, Charlie”, după ce a devenit viral pe internet. Despre ce este vorba?

Jocul constă în invocarea spiritului unui mexican mort, cu ajutorul a două creioane. Mai exact, pe o bucată de hârtie se desenează o grilă, căsuţele completându-se cu „da” şi „nu”. La mijloc se aşază un creion, iar peste acesta un alt creion, în echilibru, în formă de cruce. Apoi se pune obligatoriu întrebarea: „Charlie, Charlie, eşti aici?” sau „Charlie, Charlie, ne putem juca?”. În cazul în care creionul se mişcă, înseamnă că „spiritul” lui Charlie a intrat în contact cu vorbitorul, care îi poate adresa acestuia tot felul de întrebări. Mişcările creionului indică răspunsurile lui Charlie. Pentru a nu-l mânia, la finalul jocului, cel care l-a invocat trebuie să îl roage pe Charlie să se oprească, rostind cuvintele: „Charlie, Charlie, ne putem opri?”.

Jocul a devenit celebru și în România după ce un tânăr a postat imagini cu el pe internet. Activitatea a devenit acum, extrem de practicată în școlile românești.
Toţi colegii mei au jucat acest joc, s-au adunat în jurul catedrei, în pauză, şi l-au întrebat pe Charlie dacă vor lua note bune la teză. Când au văzut cum creionul începe să se mişte singur, s-au speriat, au început să ţipe şi au fugit din clasă”, povesteşte M. N., elevă în clasa a VII-a la o şcoală din Piatra-Neamţ.

Identitatea lui Charlie este disputată. Într-o variantă, el ar fi un copil care s-a sinucis, iar într-alta, ar fi un băiat ucis într-o casă din Mexic, împreună cu prietenii săi. O altă ipoteză ar sugera că este un băiat omorât chiar de mama sa.

În orice caz, Biserica consideră că este vorba despre un demon.„Jocul despre care vorbim este, fără discuţie, o formă de divinaţie, de încercare de a ghici viitorul, chiar dacă este percepută doar ca o glumă sau un joc. Discuţia cu «cineva absent» din punct de vedere fizic şi săvârşirea unui întreg ritual de invocare a sa sugerează o practică  spiritistă de invocare a duhurilor celor trecuţi din viaţă sau a demonilor. Folosirea simbolului Crucii este un argument în plus în favoarea acestei sugestii”, explică teologul şi publicistul Mihai Silviu Chirilă, vicepreşedintele Filialei Neamţ a Asociaţiei Părinţi pentru Ora de Religie, citat de Doxologia.
O întrebare se degajă pentru cei obişnuiţi să găsească aceastor lucruri «o explicaţie ştiinţifică»: dacă jocul nu e decât o glumă, o manifestare copilărească realizată prin intermediul unor fenomene fizice uşor explicabile, cum se justifică efectele devastatoare, la nivelul fizic şi psihic al celor care îl joacă?”,se întreabă teologul Mihai Silviu Chirilă.

115218

sursa http://www.activenews.ro

Contact Form Powered By : XYZScripts.com