Un preot sprijină femeile însărcinate alungate de acasă şi mamele care cerşesc, prin construirea de adăposturi
20:05, luni, 23 aprilie, 2018 | Cuvinte-cheie: adăposturi, BOR, femei însărcinate, iasi, monitorizarea presei, ştiri ortodoxe, ştiri religioase
Femeile însărcinate şi alungate de acasă, precum şi mamele care cerşesc pe străzi cu copiii în braţe vor avea în curând unde să se adăpostească. Preotul ieşean Dan Damaschin, părintele Asociaţiei Glasul Vieţii, ridică două cămine care sunt construite în proporţie de 80 %.
Timp rămas până la inaugurare
Lucrările la casa pentru femeile gravide, victime ale violenţei domestice, aflată în localitatea Valea Lupului, se apropie de final. Lucrările pentru căminul femeilor care cerşesc pe străzile oraşului de mână cu copiii lor, ridicat pe strada Cicoarei din Iaşi, au fost reluate după sărbătorile pascale.
„Pentru ambele locuinţe am continuat lucrările după Paşti. Cred că mai avem o lună la ambele case după care putem primi mamele cu copii. În total, vom putea asigura cazarea pentru 100 de beneficiari”, a precizat Dan Damaschin, preot misionar la Biserica Naşterii Domnului de la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iaşi.
Alte proiecte
Părintele Dan Damaschin derulează mai multe proiecte pentru familiile nevoiaşe, cu mulţi copii, din comunele judeţului Iaşi. Prin intermediul acestora peste 1.000 de copii primesc lunar ajutoare de la oameni din ţară impresionaţi de iniţiativa preotului.
Cum se poate oferi ajutor
Persoanele interesate să sprijine proiectele părintelui Damaschin pot vizita site-ul asociaţiei „Glasul Vieţii”, pe care voluntarii părintelui au înfiinţat-o pentru promovarea proiectelor, îl pot contacta la numărul de telefon 0744.798.610 sau îi pot scrie pe pagina personală de Facebook.
În alt proiect al Asociaţiei, „Grăuntele de muştar”, de trei ori pe an copii dezavantajaţi primesc îmbrăcăminte, încălţăminte, alimte şi produse de îngrijire. De asemenea, sunt oferite excursii la mare şi la munte pentru elevii silitori, dar nevoiaşi, şi burse pe care tinerii bine pregătiţi, dar fără posibilitate materială, le primesc pe durata studiilor la Iaşi.
Biserica Ortodoxă Română este cel mai mare filantrop raportat la contribuţia sa în lucrarea socială. Zeci de mii de persoane au beneficiat până în prezent numai de proiectele desfăşurate de voluntarii Paraclisului Catedralei Naţionale.
Prin programul „Donează sânge, salvează o viaţă!” au fost colectate peste 10 tone de sânge. De asemenea, prin intermediul proiectelor „Sănătate pentru sate” şi „Prevenție și educație pentru sănătate” au fost asistate şi consiliate în diferite specializări medicale foarte multe persoane din domeniul rural.