Urme pe pământ. Galileea Părintelui Sofian
15:37, joi, 1 decembrie, 2022 | Cuvinte-cheie: cuconestii vechi, sofian boghiu
Urme pe pământ. Galileea Părintelui Sofian
Rezervația naturală Centrul cultural-istoric Cuconeștii Vechi se află în raionul Edineț, departe de zgomotul acestei lumi. Împrejurimile pitorești scăldate din trei părți de apele Prutului – cea mai potrivită locație recomandată iubitorilor de istorie, credință și autenticitate.
Complexul cultural-istoric cuprinde următoarele obiective:
Casa Memorială Arhimandrit Sofian Boghiu
Deschisă la 14 septembrie 2020, cu suportul Asociației culturale „Noua Galilee” și a Primăriei Cuconeștii Noi, instituția muzeală de pe malul pitoresc al Prutului a intrat adânc în inima celor care au reșit să-i pășească pragul.
În doar câțiva ani, cu suportul Asociației culturale Noua Galilee și a Primăriei Cuconeștii Noi sa reușit ca această locație să devină un punct de reper pentru ceea ce a însemnat Arhimandritul Sofian și localitatea natală a marelui duhovnic – satul Cuconeștii Vechi de altădată.
Foișorul Părintelui Sofian Boghiu
Scara Memoriei. Trepte spre Prut. Trepte spre ne uitare. În memoria cuconeștenilor deportați.
Ruinele bisericii Sf. Arh. Mihail demolată în vremurile de tristă amitire și cimitirul cuconeștenilor despre care doar pietrele mai vorbesc.
Stânca lui Harascu – Unul dintre cele mai importante situri ale culturii Cucuteni-Tripolie din spațiul pruto-nistrean . Situată la circa 1 km SE de sat pe o terasă de la vărsarea râulețulului Racovățul Sec în râul Prut, așezarea respectivă a fost descoperită în anul 1925 de arheologul și geologul Nicolae Moroșan.
Atenție locația se află în zona de frontieră! Pentru vizite vă rugăm să vă programați în prealabil la tel. +373 60270201.
Cuconeștii Vechi: https://www.facebook.com/cuconesti