Victorie pentru familie: respingerea „Raportului Estrela” în Parlamentul European
8:31, joi, 12 decembrie, 2013 | Cuvinte-cheie: avort, familie, parlamentul european, Raportul Estrela, sex
După dezbateri care au durat mai multe luni, în Parlamentul European a fost marcată o victorie simbolică pentru democrație, pentru familie și pentru viață: raportul asupra „Sănătății sexuale și reproductive și drepturilor aferente”, cunoscut după numele autorului său drept „Raportul Estrela”, a fost respins de majoritatea eurodeputaților.
În fapt, plenul PE a adoptat o rezoluție alternativă, propusă de un grup de europarlamentari cu vederi conservatoare. Această rezoluție, pe care o redăm mai jos, recunoaște că problematicile sănătății sexuale și a reproducerii, definirii limitelor protejării vieții umane și precum și a educatiei sexuale sunt de competența statelor membre, Uniunea neavând atribuții în această direcție – spre deosebire de Raportul Estrela, care urmărea obligarea statelor la adoptarea unor politici pro-avort, dictate ideologic de grupuri de presiune de la Bruxelles.
Rezoluția alternativă fiind adoptată cu 334 de voturi pentru, 327 contra și 35 de abțineri, Raportul Estrela nu a mai fost supus la vot, fiind considerat respins. 70 de eurodeputați nu au fost prezenți sau nu au votat.
Rezultatul votului este un mare pas înapoi pentru lobby-ul avortului și al feminismului radical, puternic susținut financiar, inclusiv de la bugetul unional, și politic.
Pe lângă câmpul de bătălie al lobby-știlor de profesie, și cetățeni simpli și-au făcut vocea auzită: peste 100.000 de emailuri au fost transmise eurodeputaților cerându-li-se respingerea Raportului Estrela. Două manifestații (foto) au avut loc luni și marți în fața sediului Parlamentului European din Strasbourg.
Facem mențiunea că, deși fără nicio putere juridică (fiind o simplă recomandare), raportul Estrela ar fi fost utilizat de susținătorii și promotorii săi, grupările de lobby pro- avort și homosexualitate, ca instrument politic de presiune asupra guvernelor și parlamentelor naționale pentru: relaxarea legilor și lărgirea accesului la avort și „contraceptie” sau chiar abolirea legislației care interzice avortul (Irlanda, Polonia și Malta); reprimarea drepturilor parentale prin obligativitatea „educației sexuale” în școli; încălcarea libertății religioase prin sancționarea medicilor și a spitalelor confesionale care refuză să practice sau să găzduiască proceduri avortive; acoperirea avortului, a contracepției și a „schimbării de sex” din bugetele publice.
sursa culturavietii.ro