Header image

8 martie – femeia, ca un drapel

22:22, vineri, 8 martie, 2013 | Cuvinte-cheie:

Ce înseamnă 8 martie din punct de vedere ideologic? Mai întâi de toate, nu trebuie să uităm că sărbătoarea este una de origine comunistă, care implică şi un ansamblu de mituri şi arhetipuri stângiste, iar ideologia stângistă este una preponderent feminină.

„Mitul progresului” poate fi redus anume la această credinţă a omului că starea paradisiacă poate fi obţinută prin revenire de la o ordine patriarhală (ierarhie, ordine, familie, morală), le cea matriarhală (colectivism, egalitarism, pacifism, promiscuitate sexuală). Arhetipul Zeiţei-Mamă, care s-a înrădăcinat puternic în imaginarul colectiv „progresist” a şi fost acel element cancerigen care a stimulat aşa-numita „democratizarea” societăţii – construcţia modelului social utopic al „bunăstării absolute”, prin ruinarea unei „lumi ai suveranilor”.  Cu alte cuvinte, “progresul social” presupune “alungarea tatălui de acasă, desfiinţarea calităţii de mamă şi prostituarea fiicei”.

„Ziua internaţională a femeii” – face parte din această mitologie matriarhală, care are în atenţie nu atât femeia, ca persoană fizică, ci „femeia” ca un drapel politico-ideologic neînsufleţit, demolator al „ordinii patriarhale”.

Femeia adevărată este iubită în fiecare zi, iar „steagurile” odată pe an.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com