Header image

A avut loc tunderea în monahism a duhovnicului-administrator al mănăstirii Ciuflea – Prot. Mitr. Teodor Roșca

23:59, luni, 8 aprilie, 2013 | Cuvinte-cheie:

Mitropolitul Vladimir, înconjurat de arhiereii din cuprinsul Mitropoliei Moldovei și de un impunător sobor de slujitori, a oficiat Acatistul Sfintelor Patimi la Mănăstirea Ciuflea.

Numeroși credincioși au venit la rugăciunea comună, precum și pentru un eveniment mai neobișnuit, tunderea în monahism a duhovnicului-administrator al sfântului așezământ Prot. Mitr. Teodor Roșca.

După Pasie, Mitropolitul Vladimir a rostit un cuvânt de învățătură la tema patimilor Mântuitorului, stăruind asupra roadelor postului și nevoinței.

A urmat călugăria părintelui Teodor Roșca, care a primit numele de Nicolae. Astfel, ÎPS Vladimir i-a adresat un cuvânt duhovnicesc, exprimându-și nădejdea că această lepădare de lume a slujitorului, va presupune mai multă rugăciune și grijă pentru nevoitoarele și enoriașii mănăstirii. Mitropolitul a avut deosebite emoții, amintindu-și de momentul când personal a dat votul monahal, renunțând la numele său de botez – Nicolae.

Atât mitropolitul, cât și ceilalți arhierei și slujitorii prezenți, l-au încurajat pe ieromonahul Nicolae pe acest drum, îngust și plin de ispite, al nevoinței călugărești.

 

 

 

Contact Form Powered By : XYZScripts.com