Header image

Chipul Maicii Domnului ” Plîngătoare” de la Boian în dar la Mănăstirea Frumoasa

23:27, duminică, 15 decembrie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , ,

În Duminica a XXV dupa Cincizecime, Mănăstirea Frumoasa a fost vizitată de un grup de credincioşi de la Bălţi care au adus în dar mănăstirii o icoană cu Chipul Maicii Domnului de la Boian numită ” Plîngătoare”.

Icoana a fost întîmpinată cu multă evlavie de către obştea monahală şi credincioşii veniţi la sfînta Liturghie. După sfintirea icoanei, a fost citit acatistul de către Ieromonahul Iordan,care a rostit un cuvînt de învăţătură şi a vorbit celor prezenţi şi despre istoricul acesteea.
La finele Sfintei Liturghii, Stareţa mănăstirii, Egumena Benedicta i-a invitat pe toţi la o agapă creştină.

Pentru cei care nu cunosc ataşăm mai jos istoria Icoanei de la Boian.
În seara zilei de 18 decembrie 1993, spre sărbătoarea Sfântului Nicolae, pe când se slujea în biserica din Boian utrenia, la chemarea preotului în faţa iconostasului: “Pe Născătoarea de Dumnezeu şi Maica Luminii, întru cântări cinstindu-o să o mărim”, din ochii Maicii Domnului de pe icoana iconostasului a început să izvorască lacrimi. 0 săptămână întreagă a plâns, iar mai apoi de câteva ori pe săptămână. Cu un an mai târziu a început să plângă şi Pruncul, Înalt Prea Sfinţia Sa Onufrie, Arhiepiscopul Cernăuţilor şi Bucovinei a verificat faptul şi s-a constatat că e o minune Dumnezeiască şi icoana a fost canonizată. Despre minunile săvârşite de la ea, sunt o mulţime de mărturii ale acelora care au fost vindecaţi.

Sursa: http://www.frumoasa.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com