Header image

Episcop Marchel: Politicienii care au votat Legea antidiscriminare risca sa fie exclusi din Biserica

14:42, luni, 27 mai, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

Politicienii care au votat, in mai 2012, Legea privind asigurarea egalitatii, cunoscuta ca si Legea antidiscriminare, risca sa fie exclusi din Biserica daca nu vor reduce din drepturile minoritatilor sexuale. Declaratia a fost facuta de catre episcopul de Balti si Falesti, Marchel, la o conferinta de presa, transmite IPN.

„Vom pune problema la adunarea generala a Bisericii Ortodoxe din Moldova, care in curand se va organiza. Biserica este capabila sa se dezica de acesti slujitori care contribuie la nimicirea sufletului. In aceasta situatie voi v-ati lepadat cu totul de neam si singuri v-ati condamnat la auto-excludere de Sfanta Biserica si din sanul acestui neam crestinesc, dedandu-va la moarte spirituala”, a spus parintele.

Episcopul a subliniat ca, odata ce o persoana intra pe lista excomunicatilor, nu are dreptul sa participe la ceremoniile religioase: cununie, botez sau inmormantare religioasa. „Nu va doresc sa fiti pe aceste liste pentru ca ele vor fi afisate pe usi, la intrarea in locasurile sfinte”, a spus parintele.

Potrivit episcopului, actiunile Bisericii depind de actiunile politicienilor. „Vom respecta cele hotarate de Sinod si cele vociferate de Inalt Preasfintitul Vladimir, duminica, 19 mai, in Piata Marii Adunari Nationale. Vom respecta termenele. Poate veti intelege ca mai sunt alte valori decat cele impuse de Europa”, a mai spus episcopul de Balti si Falesti.

Potrivit acestuia, Biserica nu poate ramane indiferenta. Legea privind asigurarea egalitatii aduce beneficii unui grup restrans de oameni, pe cand 90% la suta din populatia Republicii Moldova, care este impotriva acestei legi, este discriminata. Episcopul Marchel a mai spus ca exista riscul ca tot mai multi oameni sa fie „ademeniti” in comunitatea LGBT.

Inalt Presfintitul Vladimir, duminica, 19 mai, in Piata Marii Adunari Nationale a dat citire declaratiei Sinodului Bisericesc, in care se spune ca, daca in termen de 1 luna nu va fi anulata Legea privind asigurarea egalitatii, Biserica Ortodoxa va protesta.

Sursa: http://www.inprofunzime.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com