Header image

Liderii principalelor comunități religiose ucrainene susțin calea integrării europene a Ucrainei

Liderii bisericilor și organizațiilor religioase din Ucraina sprijină politica integrării europene promovată de autoritățile de la Kiev. Despre asta se spune într-o declarație comună semnată inclusiv de Mitropolitul Kievului şi al Întregii Ucraine, Vladimir, dar și Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ucrainiene, Filaret, transmite UNIMEDIA cu referire la lenta.ru.

Autorii declarației declară că poporul ucrainean „de mult timp este parte a civilizației europene” și că Ucraina în viitor trebuie să fie „un stat independent printre națiunile europene libere”.

Totodată, semnatarii, „cred că această alegere nu este și nu poate fi considerată drept opunerea Ucrainei față de vecinul istoric – Rusia. Deoarece statalitatea sa, istoria și cultura este, de asemenea, sunt strâns legate de Europa”.

Documentul a fost semnat de liderul canonic al Bisericii Ortodoxe Ucrainene (Patriarhia Moscovei), Mitropolitul Vladimir, liderul Bisericii Greco-Catolice din Ucraina, Sveatoslav, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ucrainiene, Filaret, precum și rabinul principal al Ucrainei, Iaakov Dov Bleich, și președintele Administrației Spirituale a Musulmanilor din Ucraina, Muftiu Ahmed Tamim.

Sursa: www.unimedia.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com