Header image

Măsuri spiritual-educative, menite să sprijine formarea și resocializarea minorilor din cadrul Penitenciarului nr. 10, Goian

20:18, luni, 28 martie, 2016 | Cuvinte-cheie: ,

Astăzi, 28 martie, am efectuat o vizită în Penitenciarul nr. 10 Goian. Aici, împreună cu preoții-capelani Tudor Spătaru, Artemie Fondos și Rodion Grosu am avut o întrevedere cu Șeful Penitenciarului nr. 10, dl Igor GUMANIUC, locotenent-colonel de justiție.

Am discutat despre acțiuni spiritual-educative și alte măsuri, menite să sprijine formarea și resocializarea minorilor din incinta instituției penitenciare. Dl Gumaniuc ne-a făcut o excursie prin penitenciar, oferind o prezentare a vieții, preocupărilor tinerilor, precum și problemelor cu care se confruntă instituția.


În contiunare, am vizitat Centrul Instructiv. Aici, preotul-capelan Tudor Spătaru, timp de 3 ani desfășoară lecții cu tineri-cursanți, care apoi activează în cadrul Departamentului Instituțiilor Penitenciare. Pe lângă prelegeri de ordin moral-spiritual, periodic sunt organizate pelerinaje pe la mănăstirile Moldovei.


Tot în această zi, preotul Artemie Fondos și diaconul Radu Grosu au primit decrete mitropolitane de numire în funcție de preoți-capelani pe seama Penitenciarului nr. 10-Goian. Cu acest prilej, le dorim multă perseverență și ajutorul Domnului în această slujire importantă!


Părintele Maxim Melinti

Contact Form Powered By : XYZScripts.com