Header image

Mitropolia cheamă turiştii la biserici şi mănăstiri

17:50, vineri, 27 noiembrie, 2015 | Cuvinte-cheie: , , ,

Mitropolia Moldovei vrea să atragă mai mulţi vizitatori la bisericile şi mănăstirile din ţară şi a semnat, în acest scop, un acord cu Agenția Turismului. Aceasta va avea misiunea de a promova ca obiective turistice locașurile de cult și va implementa noi proiecte.

Pentru a promova imaginea bisericilor şi mănăstirilor, agenţiile de turism vor propune clienţilor mai multe excursii spre bisericile şi mănăstirile din ţară. De asemenea, urmează să fie organizate festivaluri tematice şi realizate spoturi publicitare. Totodată, vor fi atestaţi şi ghizi în domeniul turismului religios.

„Sperăm noi să atragem atât investiţii în domeniul turismului. În comun să realizăm pachete turistice. Pentru biserica ortodoxă conservatorismul e specific, ori tocmai ceea ce se întâmplă în sfintele noastre locaşuri asta ar fi şi o descoperire pentru vizitatori”, a declarat secretarul Mitropoliei Moldovei, Prot. Vadim Cheibaş.

Potrivit reprezentanţilor Agenţiei Turismului, în scurt timp, pe întreg teritoriul ţării vor fi instalate peste 50 de indicatoare cu destinaţia obiectivelor turistice religioase.

„Sunt vizitatori care vin la noi în ţara noastră şi întreabă elimentarul cum să ajung la mănăstirea cutare. Ducem tratative cu un potenţial investitor care ne va ajuta să instalăm un indicator în Portul Giurgiuleşti cu o mică hartă a ţării”, a spus directorul Agenţiei Turismului, Iurie Carp.

Mănăstirea de maici „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Suruceni, raionul Ialoveni, îşi promovează activitatea pe site şi pe pagina de pe reţele de socializare. Locaşul atrage anual mii de turişti.

„În ultimul timp, graţie deschiderii hotarelor sunt şi foarte mulţi vizitatori din afară, care vin. Pentru a face cunoştinţă cu edificiile, arhitectura, istoria”, a precizat stareţa Mănăstirii „Sfântul Mare Mucenic Gheroghe” din Suruceni, Egumena Epistemia.

Mitropolia Moldovei a lansat, recent, şi un ghid online al mănăstirilor şi schiturilor. Portalul manastiri.md conţine şi învăţături duhovniceşti, informații despre personalităţi din lumea monastică şi link-uri cu trimiteri la paginile web ale unor locaşuri.

În Moldova sunt 49 de mănăstiri, şapte schituri și aproape 1.000 de biserici.

Sursa: www.publika.md

Untitled-1

Contact Form Powered By : XYZScripts.com