Header image

O biserică din Moldova vrea modificarea manualelor în conformitate cu dogmele bisericeşti

14:42, joi, 17 ianuarie, 2013 |

Sunt împotriva predării în şcoli a unor discipline ce au la bază evoluţia omului. Vorbim despre membrii Bisericii Baptiste „Buna Vestire”, care nu sunt de acord cu faptul că autorii cursurilor se axează doar pe principiile teoriei evoluţioniste şi ignorează perspectiva creaţionistă. Ei vor solicita, astăzi, Ministerului Educaţiei să revizuiască manualele.

În ultimii ani, Biserica a organizat mai multe manifestaţii stradale. Motiv de nemulţumire a fost, în special, Legea antidiscriminare, redenumită ulterior în Legea cu privire la asigurarea egalităţii. Spiritele s-au încins în ajunul zilei în care deputaţii urmau să adopte actul normativ. Oamenii erau nemulţumiţi că în textul final al legii a fost păstrată sintagma „orientare sexuală”.

Credincioşii s-au arătat nemulţumiţi şi faţă de colectarea automatizată a datelor personale. Parlamentul a adoptat, totuşi, Legea, dar cu unele modificări. Astfel, cetăţenii au posibilitatea să renunţe la actele de identitate şi să opteze pentru formularul nou, un act ce nu conţine cod de identificare.

În 2011, membrii Bisericii Baptiste „Buna Vestire” s-au expus asupra fenomenului avortului din Moldova. Pentru eradicarea acestuia, enoriaşii au propus revizuirea legislaţiei, care ar trebui să protejeze fătul şi să nu admită ca pruncii să fie omorâţi pe cale legală.

Şi în 2005 au existat nemulţumiri. Asta după ce în şcoli a fost introdus obiectul de studiu „Deprinderi de viaţă”. În urma multiplelor dezbateri, Ministerul Educaţiei a decis transferarea cursului în şirul celor facultative.

Sursa: www.publika.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com