Header image

O seară de suflet cu părintele Ambrozie (Iurasov)

21:01, duminică, 11 noiembrie, 2012 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

Casa de cultură a Universităţii de Stat din Moldova a găzduit conferinţa “Despre credinţă și mântuire în lumea contemporană”, susţinută de Arhimandritul Ambrozie (Iurasov), întemeietorul și duhovnicul mănăstirii de maici “Intrarea în biserică a Maicii Domnului” din Ivanovo, Rusia.

Sute de credincioşi din republică au venit să sorbească din sfătuirile duhovniceşti ale experimentatului părinte, care de altfel s-a referit şi la viaţa dusă în perioada regimului ateu. Părintele Ambrozie a vorbit despre necesitatea mărturisirii credinţei şi în aceste timpuri deloc uşoare, înarmându-ne cu toate virtuţile, capabile să ne întărească sufleteşte.

Drept moderator a fost monahia Paisia (Plăcintă), nevoitoare la mănăstirea din Ivanovo, care este originară din republica noastră, referindu-se la activitatea părintelui şi îndemnându-l să vorbească din experienţa sa pastorală.

Arhimandritul Ambrozie a răspuns la numeroasele întrebări şi frământări ale credincioşilor prezenţi, printre care au fost: cum să-ţi alegi un duhovnic, cum să întemeiezi o familie creştină, despre spovedanie, aspecte ce ţin de globalizare, ecumenism, influenţa altor religii, despre noilor tehnologii informaţionale.

La final s-a făcut o rugăciune comună, iar părintele a împărţit slujitorilor şi credincioşilor prezenţi cărţi şi CD-uri cu predici realizate la postul de radio ortodox „Radonej”.

Părintele urmează să susţină săptămâna viitoare două conferinţe în România, precum şi lansarea a două cărţi ale sfinţiei sale traduse în limba română.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com