Header image

Pomenirea Sfinților 40 de Mucenici la Catedrala ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din Ungheni

20:25, sâmbătă, 22 martie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , ,

Sîmbătă, 22 martie 2014. Cînd Biserica Ortodoxă face pomenirea Sfinților 40 de Mucenici, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat Sfînta și Dumnezeeasca Liturghie în Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din orașul Ungheni.

În dimineaţa zilei, Preasfinţia Sa, a fost întîmpinat de soborul de preoţi și diaconi slujitori şi enoriaşii catedralei.

În cadrul Sfintei Liturghii  după citirea pericopei evanghelice, cu binecuvîntarea Preasfințitului PETRU, Diaconul Victor ROTARI, slujitor al Catedralei Episcopale, a ținut un cuvînt de învățătură despre viața Sfinților 40 de Mucenici și rolul lor, în mijlocirea către Dumnezeu, pentru mîntuirea sufletelor noastre: ,,Vedeţi, fraţilor, credinţa mucenicilor, răbdarea şi bărbăţia lor? Vedeţi cât de greu s-a apărat dreapta credinţă în Dumnezeu până astăzi? I-au bătut, i-au aruncat goi în lacul îngheţat, i-au ispitit cu cinste, cu averi şi baia cea caldă, dar ei nicidecum nu s-au lepădat de Hristos. Le-au zdrobit picioarele până şi-au dat sufletele, iar ei strigau până în ultima clipă: „Suntem creştini şi nu ne lepădăm de Hristos!” Numai unul s-a lepădat şi a murit, dar Dumnezeu a ales pe altul în loc. Fericiţi sunt Sfinţii 40 de Mucenici, căci, cu răbdarea şi credinţa lor, ne-au îmbărbătat pe toţi să ne apărăm dreapta credinţă de secte şi de necredinţă! Fericiţi sunt cei ce rabdă necazurile vieţii cu curaj şi nădejde în Dumnezeu. Fericiţi cei ce nu-şi vând sufletul diavolului pentru averi şi cinste trecătoare!”

La final creștinii care s-au mărturisit și au primit dezlegare de la duhovnic, au fost împărtășiți cu Sfintele și Dumnezeeștile Taine de către Preasfinția Sa.

Biroul de Presă al Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni

Contact Form Powered By : XYZScripts.com