Header image

Profanare de morminte la Cimitirul Militar din Chișinău: Ambasada României deplânge actele de vandalism

10:37, marți, 29 octombrie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

Act de vandalism la Cimitirul Militar din Chișinău. Coroanele de flori depuse de oficiali cu ocazia Zilei Armatei Române au fost distruse. Ambasada României la Chișinău a expediat un comunicat prin care își exprimă indignarea față de aceste acțiuni, informează UNIMEDIA.

Coroanele și coșurile de flori au fost depuse pe 25 octombrie curent, la cimitirul situat de bulevardul Decebal din Capitală.

„Actul huliganic, petrecut în noaptea de 25 spre 26 octombrie 2013, reprezintă o gravă încălcare a convenţiilor internaţionale referitoare la mormintele militarilor căzuţi la datorie, a legislaţiei naţionale privind profanarea mormintelor şi a normelor civilizate ce presupun un minim respect faţă de rămăşiţele pământeşti. Din acest motiv, nicio viziune politică sau identitară nu poate servi despre scuză pentru astfel de acte”, se menționează în comunicat.

Totodată, reprezentanții Ambasadei României au mulțumit celor care au participat la ceremoniile dedicate Zilei Armatei Române și au asigurat bunul mers al acestora.

La depunerea de flori au participat ataşatul român al Apărării în Republica Moldova, colonelul Dumitru Neacşu, reprezentanţi ai Ministerului Apărării Republicii Moldova și veterani de război ai Armatei Române. Un sobor de preoţi de la Mitropolia Basarabiei a oficiat o slujbă religioasă pentru pomenirea ostașilor căzuți la datorie.

Sursa: www.unimedia.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com