Header image

Şedinţă de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

20:44, joi, 13 februarie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , , ,

La Reşedinţa patriarhală, are loc astăzi, 13 februarie 2014, şedinţa de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române prezidată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

În deschiderea lucrărilor, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a spus: „Apreciem foarte mult activitățile pe care le-au desfășurat ierarhii în eparhiilor lor, așa cum s-a văzut în dările de seamă ale comisiilor din cadrul Adunării Naționale Bisericești și cum se constată din itinerariile pastorale. Ne dăm seama de o dinamică foarte intensă și o lucrare foarte dezvoltată fără precedent ca număr de activități. Sperăm că și în anul nou în care am intrat să avem aceeași râvnă misionară, aceeași dragoste pentru Biserica lui Hristos și aceeași purtare de grijă părintească pentru cei încredințați nouă spre păstorire pentru mântuirea lor și mântuirea noastră spre slava lui Dumnezeu și binele poporului român”.

Sfântul Sinod este cea mai înaltă autoritate a Bisericii Ortodoxe Române, în toate domeniile ei de activitate. Sfântul Sinod se compune din Patriarh, toţi mitropoliţii, arhiepiscopii, episcopii eparhioţi, episcopii-vicari patriarhali, episcopii-vicari şi arhiereii vicari în funcţiune. Sfântul Sinod se întruneşte anual în cel puţin două şedinţe de lucru în perioadele de primăvară şi toamnă, iar în şedinţe extraordinare, ori de câte ori este nevoie.

Sursa: http://basilica.ro/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com