Header image

Sfânta liturghie oficiată la mănăstirea Hâncu

18:44, luni, 16 decembrie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , ,

În ziua de duminică,15 decembrie 2013 cînd biserica Ortodoxă a facut pomenirea sfîntului prooroc Avacum, Preasfinţitul Petru, Episcop de Ungheni si Nisporeni a oficiat Sfînta şi Dumnezeiască Liturghie la Mănăstirea ,,Cuvioasa Parascheva” Hîncu. Slujba a avut loc la primul nivel al Catedralei „Sf. Ap. Petru şi Pavel” cu Hramul „ Sf. Mare  Mc. Panteleimon” din complexul mănăstirii.

     Presfinţia Sa, a fost Întîmpinat de Stareţa acestui aşezămînt monastic, egumena Parascheva (CAZACU) împreună cu obştea monahală şi slujitorii sfintei mănăstiri.

         În cadrul Sfintei Liturghii, după citirea pericopei evanghelice, Ierarhul a tins să aducă la inima şi urechea credincioşilor, ideea evangheliei de astăzi „Tînărul Bogat”(Luca 18,18-27), menţionînd faptul că celelalte greşeli din viaţă sunt mici. Cea mai tragică şi mare greşeală este dacă în anii puţini pe care îi trăim nu ne pregătim pentru viaţa cea veşnică.

       La finele Sfintei Liturghii Preasfinţia Sa, a împărtăşit cu sfintele şi Dumnezeeşti Taine, credincioşii care s-au mărturisit şi au primit dezlegare de la duhovnic.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com