Header image

Slujbă arhierească la mănăstirea „Cuvioasa Parascheva” Hîncu

19:03, duminică, 5 ianuarie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , ,

Astăzi, 5 ianuarie 2014, duminica înaintea Naşterii Domnului, cînd biserica Ortodoxă face pomenirea Sfinţilor Părinţi, Preasfinţitul Petru, Episcop de Ungheni si Nisporeni a oficiat Sfînta şi Dumnezeiască Liturghie la Mănăstirea ,,Cuvioasa Parascheva” Hîncu. Slujba a avut loc în biserica de iarnă, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din complexul mănăstirii.

Presfinţia Sa, a fost Întîmpinat de Stareţa acestui aşezămînt monastic, egumena Parascheva (CAZACU) împreună cu obştea monahală şi slujitorii sfintei mănăstiri.

În cadrul Sfintei Liturghii, după citirea pericopei evanghelice, Ierarhul a tins să aducă la inima şi urechea credincioşilor, ideea evangheliei de astăzi „Genealogia omeneasca a lui Iisus Hristos”(Matei 1. 1-25), menţionînd faptul că Mîntuitorul Iisus Hristos a venit să măntuiasca pe cei pacătoşi. Naşterea din parinţi pacătoşi nu anulează posibilitatea dobîndirii Împărăţiei lui Dumnezeu. Uneori oameni veniţi pe lume din păcatul desfrînării au devenit sfinţi. Un astfel de om primeşte mai mare răsplată decît cel născut din părinţi evlavioşi, pentru că a trebuit sa lupte mai mult. Sfinţii Părinti au trăit şi pînă la Naşterea lui Hristos. Majoritatea dintre ei sînt enumeraţi în genealogia Lui.

La finele Sfintei Liturghii Preasfinţia Sa, a împărtăşit cu sfintele şi Dumnezeeşti Taine, credincioşii care s-au mărturisit şi au primit dezlegare de la duhovnic.

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni

Contact Form Powered By : XYZScripts.com