Hramul Bisericii „Nașterea Maicii Domnului” din satul Stolniceni, Edineț - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Hramul Bisericii „Nașterea Maicii Domnului” din satul Stolniceni, Edineț

6:00, luni, 22 septembrie, 2014 | Cuvinte-cheie: ,

 În ziua praznicului Nașterii Maicii Domnului, duminică, 21 septembrie 2014, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a vizitat biserica ce-i poartă hramul din satul Stolniceni, Edineț, oficiind aici Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie. Cu aleasă bucurie duhovnicească, Ierarhul a fost întîmpinat în dimineața zilei de către părintele paroh, protoiereul mitrofor Alexei Tanaseiciuc, mulțimea enoriașilor și a oaspeților adunați la sărbătoare.

Sfînta Liturghie a fost urmată de procesiunea înconjurării sfîntului locaş, după care a fost oficiată slujba unui parastas la mormîntul preotului martir Gheorghe Ivanov (fost paroh al acestei biserici, care a suferit martiriul pentru Hristos în anul 1946) şi un Te Deum pentru sănătatea părintelui paroh, a ctitorilor şi a tuturor creștinilor prezenți la rugăciune.

După slujbă, Prea Sfințitul Nicodim a adresat părintelui paroh, protoiereului Alexei, slujitorilor și mulțimii credincioșilor un cuvînt de învățătură, de mulțumire și de felicitare. Prea Sfinția Sa a vorbit mai întîi despre temeiurile biblice și patristice ale cinstirii Maicii Domnului, apoi adresat calde felicitări părintelui Alexei și credincioșilor cu prilejul sărbătoririi hramului, dorindu-le să rămînă și în continuare fii devotați ai Bisericii lui Hristos cu ajutorul, mijlocirea fierbinte și ocrotirea Preasfîntei Sale Maici.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

Contact Form Powered By : XYZScripts.com