Header image

Vizita delegației Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove în Țara Sfântă a început cu închinarea la Mormântul Domnului și la alte sfințenii din Ierusalim

1:19, sâmbătă, 4 mai, 2013 |

Vizita Înalt Prea Sfințitului Mitropolit Vladimir și a delegaților Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove în Țara Sfântă a început cu închinarea la Mormântul Domnului și la alte sfințenii din Ierusalim, precum și vizitarea orașului vechi – leagăn al istoriei creștinismului și ale celor mai importante trăiri din viața pământească a Mântuitorului Hristos.

Un alt moment deosebit al zilei de astăzi a fost primirea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova de către Patriarhul Ierusalimului, Preafericitul Theofilos al III-lea.

În cadrul discuției bilaterale, Preafericirea Sa a urat bun venit Mitropolitului Vladimir apreciind dragostea Înalt Prea Sfinției Sale și a pelerinilor moldoveni pentru locurile sfinte din Israel.

La rândul Său, Vlădica Vladimir a mulțumit Chiriarhului Ierusalimului pentru  grija cu care este întâmpinat de fiecare dată atât el, precum și credincioșii din țara noastră care vin pentru a se închina pe acest pământ binecuvântat și pentru a trăi niște experiențe duhovnicești unice.

În continuarea dialogului, Înalt Prea Sfinția Sa i-a făcut Patriarhului Theofilos o scurtă prezentare a activității recente din cadrul Mitropoliei Moldovei, aducând la cunoștință Preafericirii Sale și faptul că acest an este unul deosebit pentru Biserica noastră, dat fiind jubileul de 200 de ani de la întemeierea Eparhiei actuale.

Interesându-se de starea de lucruri din Patriarhia Ierusalimului, Vlădica Vladimir a dat o apreciere înaltă râvnei cu care creștinii de aici păstrează Credința și Adevărul neîntinat, în pofida tuturor greutăților și a provocărilor. În această ordine de idei, Mitropolitul a asigurat pe Preafericirea Sa că și mai departe, clerul și poporul bine-credincios din Republica Moldova se vor ruga pentru pace și liniște în Țara Sfântă.

La despărțire, cei doi Ierarhi au făcut schimb de cadouri emblematice care să le aducă aminte de această întâlnire frățească.

Reamintim că Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir se află la Ierusalim pentru a aduce la Chișinău Focul Haric, ce va fi împărțit în noaptea Învierii în toate bisericile din țară.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com