120.000 de pelerini au vizitat Pestera Sfantului Cuvios Paisie Aghioratul, la aniversarea a 20 de ani de la trecerea sa la Domnul - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

120.000 de pelerini au vizitat Pestera Sfantului Cuvios Paisie Aghioratul, la aniversarea a 20 de ani de la trecerea sa la Domnul

13:56, miercuri, 16 iulie, 2014 | Cuvinte-cheie: ,

In 12-13 iulie 2014, mulți oameni au venit să aduca un omagiu marelui ascet al timpului nostru, și să se roage la mormântul acestuia.

Mii de pelerini au așteptat ore in sir, la cozi, oportunitatea de se inchina la mormântul Sfantului Paisie, pentru a lasa o floare si a se ruga, conform publicatiei grecesti „Ghidul Muntelui Athos”.

Pelerinii au asteptat sa intre in pestera Sfantului Paisie, mai mult de 4 ore.

În Mănăstirea Sfintilor Ioan Teologul și Arsenie, din Capadocia, unde Sfantul Paisie Aghioritul este îngropat, o slujba deosebita a avut loc, chiar in ziua mutarii acestuia la Domnul, și o Sfânta Liturghie a avut loc în ziua următoare.

Mii de oameni (printre care s-au aflat si multi copii) nu au putut patrunde insa in biserică, și au fost nevoiti sa se roage în curtea mănăstirii.

Pentru a va face o idee despre evlavia credinciosilor fata de acest sfant, potrivit poliției, rapoartele au aratat ca, doar la slujba de priveghere de noapte au participat… 50.000 de oameni (foto).

sursa lonews.ro

Contact Form Powered By : XYZScripts.com