Header image

Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, celebrată la Catedrala Episcopală din Soroca

12:39, marți, 4 decembrie, 2018 | Cuvinte-cheie: , ,

Biserica Ortodoxă sărbătorește la 21 noiembrie/ 4 decembrie Intrarea în Biserică a Maicii Domnului. Sărbătoarea, numită și Aducerea Maicii Domnului la Templu, este unul din Praznicele Împărătești ale Bisericii Ortodoxe.

În această însemnată zi, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului Domnului” din municipiul Soroca.

Serviciul divin a fost oficiat în prezenţa a numeroşi credincioşi veniţi pentru a se închina la Icoana şi Moaştele Sfintei Fericite Maici Matrona, aduse recent la Catedrala centrală a urbei.

Aceste sfinţenii au fost întâmpinate vineri, 22 noiembrie, cu binecuvântarea la Catedrala Episcopală şi vor fi expuse zilnic spre închinare creştinilor, până la data de 5 ianuarie 2019.

Ca de fiecare dată, Vlădica Ioan a mângâiat credincioșii cu o predică de suflet, înnchinată Intrării în Biserică a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu.

În timpul Liturghiei, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, tânărul Andrei Moșneguțu, absolventul Academiei de Teologie Ortodoxă din Chișinău, a fost hirotonit în treapta de diacon pe seama protopopiatului Florești.

La final, PS Episcop Vicar dimpreună cu soborul preoțesc a săvârșit un Tedem de mulțumire.

Pentru ca bucuria sărbătorii mariologice sa nu fie umbrită de post, Biserica a rânduit ca în această zi să fie dezlegare la pește.

Sursa: www.ioanmosnegutu.info

Contact Form Powered By : XYZScripts.com