2020 a fost proclamat în Patriarhia Alexandriei drept Anul comemorativ al Sfântului Nectarie - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

2020 a fost proclamat în Patriarhia Alexandriei drept Anul comemorativ al Sfântului Nectarie

11:36, miercuri, 29 ianuarie, 2020 | Cuvinte-cheie: , , , ,

În Patriarhia Alexandriei, 2020 a fost declarat duminică ca Anul comemorativ al Sfântului Nectarie. Anunțul a fost făcut de Patriarhul Teodor al Alexandriei și al întregii Africi la Mănăstirea Sf. Sava cel Sfințit din Egipt, informează Orthodoxtimes.com.

În 23 martie 1885 Sfântul Nectarie a fost hirotonit preot de Patriarhul Sofronie al Alexandriei, iar pe 6 august, duhovnic și arhimandrit în cadrul Reprezentanței patriarhale de la Cairo.

Este hirotonit în 15 ianuarie 1889, la vârsta de 43 de ani, Mitropolit de Pentapole. Evenimentul a avut loc în biserica Sfântul Nicolae din Cairo.

Toți creștinii, nu doar din Cairo, ci și din tot Egiptul, îl priveau cu admirație și vorbeau cu mult respect despre el. Părăsește Egiptul în anul 1889 și ajunge la Atena.

În 2020 se împlinesc 100 de ani de la trecerea la Domnul a Sfântului Nectarie.

Totodată, Patriarhul Alexandriei a vorbit duminică despre evenimentele comemorative care vor avea loc în Egipt, Grecia, Cipru și în sudul Africii.

https://basilica.ro/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com