Header image

7 ani de la trecerea la cele veșnice a vrednicului de pomenire Arhimandrit Damian (Potoroacă)

0:13, vineri, 11 iulie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , , ,

Mănăstirea Dobrușa a adunat mai mulți slujitori și credincioși la slujba de pomenire a părintelui stareț Arhim. Damian (Potoroacă), care acum șapte ani a plecat la Domnul.

A fost oficiată Sf. Liturghie, apoi parastasul întru veșnica odihnă a celui care a stat la redeschiderea sfântului așezământ.

”Pentru noi părintele Damian a fost un adevărat tată. Și dacă orice copil are nevoie de părinți întru buna și corecta creștere și educare, același lucru e întru cele duhovnicești. Părintele stareț a crescut numeroși slujitori, nevoitori, dar a îndrumat și mii de credincioși pe calea lui Hristos. Și astăzi multă lume vine să-i ceară sfatul, să îl roage în diverse trebuințe ale vieții” – mărturisește actualul stareț, egumenul Petru (Tomacinschi).

”Părintele Damian a fost o fire îmbunătățită pentru Hristos, deschisă și jertfelnică slujirii Domnului și apropelui. Multe le-a îndurat în urma progoanei sovietice, dar a rezistat. Aveai impresia că este un munte, un brad, stând neclintit în credința dreptmăritoare. Viața i-a fost slujire, asta ar fi bine să o înțeleagă toți, fie sunt slujitori sau mireni de rând” – cu lacrimi în ochi ne-a vorbit ieromonahul Agafon (Potoroacă), fratele regretatului părinte, dar și duhovnic-adminitratorul Mănăstirii Dobrușa.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Contact Form Powered By : XYZScripts.com