8 mai 2023, a doua zi a Drumului Crucii și al Pocăinṭei în jurul raionului Florești - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

8 mai 2023, a doua zi a Drumului Crucii și al Pocăinṭei în jurul raionului Florești

22:05, luni, 8 mai, 2023 | Cuvinte-cheie:

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Vladimir, Mitropolit al Chişinăului şi a întregii Moldove, în perioada 7-12 mai 2023, se are loc Drumul Crucii și al Pocăinței în jurul raionului Florești.

Popasul de noapte al pelerinajului a continuat cu slujba nocturnă în biserica „Sf. Irh. Nicolae” din s. Răduleni, oficiată de către preotul paroh, Mihail Brăileanu împreună cu preoții participanți la procesiune, după liturghie, prot. Ioan Zîmbreanu a fost oficiat și un te-deum de sănătate pentru creștinii participanți, toată suflarea creștină și pentru pacea lumii.

Procesiunea a urmat prin satele: Izvoare, biserica „Cuv. Parascheva”; satul Frumușica; satul Iliciovca, biserica „Cuv. Simion Stâlpnicul”; satul Maiscoe, biserica „Sf. Mare Mucenic Dumitru”;  satul Putinești; satul Gura Căinarului, biserica „Cuv. Parascheva”

La biserica din satul Gura Căinarului a avut loc și popasul de noapte pentru ziua a treia, marți, 9 mai. În cadrul procesiunii de astăzi a fost parcursă o distanță de aproximativ 45 km.

Pentru informații suplimentare – Drumul Crucii și al Pocăinței în jurul raionului Florești

Protopopiatul Florești

Contact Form Powered By : XYZScripts.com