84% dintre oamenii de pe pământ aparţin unei religii - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

84% dintre oamenii de pe pământ aparţin unei religii

12:47, marți, 29 ianuarie, 2013 | Cuvinte-cheie:

Centrul american Pew Forum, specializat în analize sociologice şi statistice, a publicat recent un studiu asupra dinamicii religioase din lumea de azi.

Este vorba despre o analiză complexă, reprezentativă pentru populaţia mondială a planetei. În acest studiu, a rezultat că 84% din oamenii de pe pământ sunt religioşi, adică 5,8 miliarde de persoane, dintr-o populaţie de 6,9 miliarde, sumă care este depăşită azi.
Aceşti 5,8 miliarde de oameni s-au declarat adepţi şi membri ai uneia dintre religiile lumii: creştinism, islam, budism, hinduism, mozaism, sau ai unei religii tradiţionale (africană, chineză, amerindiană, aborigenă).,
Ceea ce este interesant este faptul că o mare parte din restul de 1 miliard de oameni cred în Dumnezeu, însă nu sunt afiliaţi unei religii anume.
Creştinii sunt majoritari în lume, însumând 2,2 miliarde de oameni, 32% din total. Islamicii sunt 23% din populaţia lumii.
Între creştini, catolicii sunt 50 %, adică 1,1 miliarde de oameni, 37% sunt protestanţi în sensul larg, 12% sunt ortodocşi (incluzându-i aici şi pe creştinii orientali pre-calcedonieni). 1% dintre creştini aparţin unei denominaţiuni aşa-zis creştină, precum mormonii, martorii lui Iehova etc.

Sursa: www.doxologia.ro

Contact Form Powered By : XYZScripts.com