Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului “Pătimitoarea” a ajuns la Chişinău - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului “Pătimitoarea” a ajuns la Chişinău

17:23, vineri, 5 iulie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , , , ,

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului “Pătimitoarea” a ajuns vineri la Chişinău, unde a fost întâmpinată de sute de credincioşi. Celebră pentru puterea ei de a vindeca bolnavii, icoana vine din Ucraina şi va rămâne o săptămână în Capitală şi va fi găzduită de Catedrala Metropolitană.

De dimineaţă Catedrala a fost neîncăpătoare. Evenimentul a fost aşteptat cu sufletul la gură de sute de persoane, tineri, bătrâni sau bolnavi care s-au înghesuit să se închine primii la icoana făcătoare de minuni.

„Am auzit că o să fie o icoană adusă şi am venit să mă închin fiindcă este post. Fiecare are om are dorinţele lui legate de mântuirea sufletului în pimul rând apoi de cele lumeşti”, a spus o femeie.

„Dorinţe-s tare multe. Toţi vrem să fim astăzi sănătoşi, fericiţi şi copii noştri să aibă parte de viaţă şi de sănătate”, a menţionat o altă enoriaşă.

„Au plecat copii după graniţă şi le e greu acolo, iar noi ne chinuim cu copii lor, asta vrem şi într-una ne rugăm pace şi sănătate şi înţelepciune”, a adăugat o altă femeie.

Potrivit protoiereului Vadim Cheibaş, despre această icoană se spune că a făcut mai multe minuni de-a lungul timpului. „Istorisirea faptelor care s-au petrecut cu alte persoane, vindecări miraculoase, ajutor a fizicului cât mai cu seamă a spiritualului, a sufletului ne îndemnă ca să fim şi noi mijlocitori către credincioşi care solicită aducerea acestei sfinţenii”, a menţionat acesta.

Icoana a fost pictată şi sfinţită pe muntele Athos în anul 1903.

Sursa www.publika.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com