Biserica Ortodoxa Rusă marchează 100 de ani de la Revoluția din Rusia. Programul comemorărilor ecleziale al centenarul începutului persecuțiilor împotriva Bisericii Ortodoxe Ruse - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Biserica Ortodoxa Rusă marchează 100 de ani de la Revoluția din Rusia. Programul comemorărilor ecleziale al centenarul începutului persecuțiilor împotriva Bisericii Ortodoxe Ruse

15:09, miercuri, 15 martie, 2017 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

În cadrul reuniunii sale din 9 martie 2017, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse a aprobat următoarele propuneri, elaborate de Comitetul pe care acesta l-a constituit la 1 februarie 2017, pentru a stabili programul comemorărilor ecleziale al centenarul începutului persecuțiilor împotriva Bisericii Ortodoxe Ruse:

1. Slujirea Sfintei Liturghii prezidată de PF Patriarh al Moscovei și al întregii Rusii pe 15 martie 2017, ziua abdicării sfântului împărat mucenic, Nicolae al II-lea, și apariția icoanei Maicii Domnului „Împărăteasa”, percepută de către contemporanii evenimentului ca semn miraculos al mijlocirii Împărătesei Cerului pentru pământul Rusiei.

2. Cu ocazia sfințirii de către Sanctitatea Sa, Patriarhul Kiril, a bisericii Învierii lui Hristos, ridicată în memoria noilor martiri și mărturisitori ai Bisericii Ruse și stabilită la mănăstirea stavropighie Sretensky din Moscova, care va avea loc cu ocazia sărbătorii Înălțării, pe 25 mai 2017, comemorarea, cu amintirea noilor martiri și mărturisitori, a celei de-a zecea aniversări a restaurării unității Bisericii Ortodoxe Ruse [adică Biserica Ortodoxă Rusă din afara Granițelor și Patriarhia Moscovei, n.tr.] și

3. Realizarea în 2017, în sala Consiliilor ecleziastice ale Catedralei Hristos Mântuitorul, a unei conferințe tematice științifice, pregătirea ei fiind încredințată Academiile ecleziastice din Moscova și Sankt-Petersburg, precum și Universității Ortodoxe Sfântul Tihon.

4. Oficierea, în cursul anului 2017, în eparhiile Bisericii Ortodoxe Ruse, a slujbelor de pomenire dedicate memoriei noilor martiri și mărturisitori, însoțite de procesiuni, cât și de manifestări științifice și publice.

5. Realizarea evenimentelor memoriale nu numai în 2017, dar și în anii următori, în cazul în care se elaborează planuri la nivel local,  care coincid, în mod particular, cu datele trecerii la cele veșnice ale sfinților martiri.

6. Realizarea de către Consiliul de coordonare a Bisericii Ortodoxe [Ruse n.tr.] a coordonării publicațiilor dedicate centenarului începutului persecuțiilor Bisericii Ortodoxe Ruse.

7. Publicarea de către  Editura Patriarhiei Moscovei a unui album ilustrat evocând biruința și cinstirea noilor martiri și mărturisitori ai Bisericii Ruse.

8. Pregătirea de către întreprinderea artizanală „Sofrino” a cinci racle destinate pentru moaștelor noilor martiri și mărturisitori ai Bisericii Ruse.

9. Solicită episcopilor eparhioți să prezinte Comitetului de Organizare, până pe 1 decembrie 2017, informații despre evenimentele comemorative care au avut loc în eparhiile lor, pentru informarea S.S. Patriarhul [Moscovei] și membrilor Sfântului Sinod.

Traducere de Român Ortodox în Franța după Ortodoxie.com, Le Saint-Synode de l’Église orthodoxe russe a établi la liste des initiatives prévues à l’occasion du centenaire du début des persécutions religieuses en Russie

Sursa: http://corortodox.blogspot.com/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com