Să punem în viața noastră pe primul loc Biserica mamă - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Să punem în viața noastră pe primul loc Biserica mamă

0:01, vineri, 9 iunie, 2017 | Cuvinte-cheie: , ,

Un îndrumător îndrăzneț nu este chiar totdeauna de folos, dar unul înțelept este totdeauna necesar. Fiindcă în înțelepciune este totdeauna și îndrăzneală, dar în îndrăzneală nu este totdeauna și înțelepciune.” (Părintele Constantin Sârbu, 1905 – 1975)

Cu voia și mila Domnului am ajuns la sfârșit de an școlar, un an cu multe evenimente și realizări frumoase, în cadrul Academiei de Teologie Ortodoxă din Chișinău.

Mulțumesc din suflet cu deosebită dragoste Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, Rector al Școlilor Teologice din Republica Moldova, Prorectorului Veatceslav Cazacu, Decanului, Prot. Andrei Oistric, doamnei Director STO, Rodica Slivca și tuturor profesorilor pentru multa lor dragoste, osteneală și munca jertfelnică depusă pentru formarea noastră duhovnicească. Pentru ca noi să devenim așa cum ne vrea Domnul: smeriți fii și  ucenici în Hristos și să ajungem la cel mai de preț dar, dat de la Dumnezeu – Mântuirea.

Dragi și scumpi profesori, Vă mulțumim pentru îndemnul de a trăi așa cum au trăit și Sfinții Părinți bineplăcuți și cuvântători în Adevărata Credință Ortodoxă, în Domnul nostru Iisus Hristos. Îndemn și mult Vă rog, ca și în timpul vacanței să nu fim lipsiți de rugăciune și muncă Sfințiilor Voastre, atât de bineplăcută lui Dumnezeu.

Colegilor mei, studenți teologi le doresc să nu se rușineze și să mărturisească mereu Credința Ortodoxă în lume,  dar să nu uite de cuvintele Mântuitorului Hristos: Fără de mine nu puteți face nimic! 

Să punem în viața noastră pe primul loc Biserica mamă, căci fără de Biserica mamă nu-l putem avea pe Dumnezeu -Tată. Așa să ne ajute Bunul Dumnezeu!

Alexandru Vascan, student în anul II, ATOM.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com