"O experiență unică!" Trei bucătari francezi au pregătit plăcinte la Mănăstirea Frumoasa din Călărași, fiind ajutaţi de măicuțe (FOTO) - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

„O experiență unică!” Trei bucătari francezi au pregătit plăcinte la Mănăstirea Frumoasa din Călărași, fiind ajutaţi de măicuțe (FOTO)

16:09, miercuri, 21 martie, 2018 | Cuvinte-cheie: , , ,

Pentru promovarea și protejarea tradițiilor culinare și vinicole, Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei susține inițiativa Oficiului Național al Viei și Vinului, în colaborare cu Colegiul Culinar al Franței și partnerii locali, de organizare a evenimentelor ”Slow Food.Wine.Life”, desfășurate în perioada 19-21 martie, sub egida campaniei internaționale „Gout de France.

Trei bucătari din regiunea franceză Bordeaux, aflați în vizită în Moldova – Jean Pierre XIRADAKIS, Franck Audu și Julien Cruège – au descoperit astăzi Mănăstirea Frumoasa din raionul Călărași.

.În timpul vizitei la mănăstire cei trei bucătari au participat la un atelier gastronomic, în timpul căruia două măicuțe au demonstrat cum se face tradiționala „plăcintă cu gâțe”, implicându-se activ în procesul de peparare a acesteia. Și beciul mănăstirii a stârnit curiozitatea chefilor francezi, care au inspectat cu interes conservele făcute din produsele recoltate cu grijă în grădina bisericii. Au rămas uimiți de diversitatea produselor, dar și de tehnicile aplicate pentru păstrarea legumelor și fructelor pe timp de iarnă.

În semn de ospitalitate și prietenie, măicuțele le-au oferit în dar câteva borcane cu suc de roșii, compot de coarne și gem de caise.

Vizita bucătarilor francezi face parte din seria de evenimente „Slow Food.Wine.Life”, care au loc în perioada 19-21 martie, sub egida campaniei internaționale „Gout de France”, desfășurată de Oficiul Național al Viei și Vinului, împreună cu partenerul său strategic Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei.

Obiectivul acestor activități este de a promova gastronomia locală ca fiind un element-cheie al ofertei turistice a unei țări și de a-i oferi un suflu nou, pentru alinierea la cerințele internaționale.

Sursa: Slow Food. Wine. Life

Contact Form Powered By : XYZScripts.com