Locuitorii a două sate din Ungheni construiesc un lăcaş sfânt cu propriile forţe - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Locuitorii a două sate din Ungheni construiesc un lăcaş sfânt cu propriile forţe

0:33, duminică, 25 august, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , , , ,

Locuitorii satelor Floriţoaia Nouă şi Grozasca, raionul Ungheni, construiesc un lăcaş sfânt cu propriile forţe şi surse financiare. Oamenii au lăsat lucrările agricole de toamnă şi lucrează de zor la construcţia bisericii.

Îndemnaţi de părinţi şi profesori, în ajutor au sărit şi copiii. „Târâm tot ce-i pe jos, cărămida o aducem, pentru sobă”, a declarat un tânăr.

Oamenii îşi unesc forţele pentru a finaliza lucrările până la iarnă. „Avem de lucru şi acasă, avem roadă de strâns, dar totuşi ne străduim să venim să ajutăm cât de puţin”, a spus un bărbat.

În timp ce bărbaţii construiesc, femeile fac de mâncare. „Astăzi pentru lucrători ne gândim să facem o supă de cartofi şi nişte ardei pentru că este post”, a menţionat o femeie.

Preotul din localitate este convins că lucrarea va fi îndeplinită în termenul stabilit. „Cu ajutorul lui Dumnezeu, cu ajutorul oamenilor vom scoate la bun sfârşit ceea ce am început”, a declarat preotul din satul Floriţoaia, Serghei Racoviţă.

Autorităţile locale spun că banii strânşi de la oameni au ajuns doar pentru geamuri, uşi şi acoperiş. „Tot ce se face, se face cu ajutorul enoriaşilor din sat, însă aici mai avem nevoie de un milion de lei, sper că vom fi suţinuţi şi pe viitor”, a adăugat primarul satului Floriţoaia Nouă, Margareta Baban.

În Floriţoaia Nouă şi Grozasca locuiesc 1400 de oameni. Cea mai apropiată biserică se află la o distanţă de şase kilometri.

Sursa: www.publika.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com