Valurile mării au adus la ţărmul or. Soci o icoană veche a Maicii Domnului de tipul ”Iverskaia" - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Valurile mării au adus la ţărmul or. Soci o icoană veche a Maicii Domnului de tipul ”Iverskaia”

17:32, vineri, 25 octombrie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , ,

În apropiere de localitatea Golovinka, o suburbie a oraşului Soci, valurile  mării au adus la mal o Icoană a Sfintei Născătoare de Dumnezeu. Turiştii care au găsit icoana au adus-o în cea mai apropiată biserică, care s-a dvedit a fi Biserica cu hramul Sfintei Nina, luminătoarea Georgiei.

Aici s-a stabilit că icoană primită este o icoana a Maicii Domnului de Iver, al cărei patrie şi este Georgia, vechea Iverie.

Icoana placată cu argint, aur si pietre este datată cu anul 1896. Este indicat numele sau al proprietarului, sau al celui care a pictat icoana, protoiereul  Alexandr Smirnov.

De la apa de mare icoana puţin s-a decolorat, dar imaginea Maicii Domnului se vede destul de clar. Icoana va fi restaurată, iar între timp a fost instalată în altarul bisericii.

Este interesant că icoana a fost obţinută în ajunul cinstirii icoanei Maicii Domnului ”Iverskaia”, care are loc la douăzeci și șase octombrie stil nou.

 

traducere pentru ortodox.md
sursa pravoslavie.ru

 

Contact Form Powered By : XYZScripts.com