Biserica Sf. Spiridon al Trimitundei din Chișinău se pregătește de hram: Programul sărbătorii - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Biserica Sf. Spiridon al Trimitundei din Chișinău se pregătește de hram: Programul sărbătorii

13:33, miercuri, 21 decembrie, 2022 | Cuvinte-cheie:

Biserica Sfântul Ierarh Spiridon al Trimitundei din Chișinău se pregătește să-și sărbătorească ocrotitorul. Hramul începe sâmbătă după-amiază și se încheie duminică.

Programul sărbătorii:

Sâmbătă, 24 decembrie, între orele 16.00-19.00 – Slujba Privegherii în ajunul Sf. Spiridon. Icoana cu moaștele Sfântului Spiridon va fi scoasă din altar spre închinare credincioșilor.

Duminică, 25 decembrie, Sfânta Liturghie va începe la ora 08:30 și va fi oficiată de Preasfințitul Părinte Ioan al Sorocii, Episcop-vicar mitropolitan. Icoana cu moaștele Sfântului Spiridon va rămâne spre închinare până la orele 14:00, când se va întoarce în altar.

Biserica Sfântul Ierarh Spiridon al Trimitundei este situată în curtea Spitalului de Urgență din Chișinău, cu intrare de la str. 31 august 104.

Lucrările de construcție a sf. lăcaș au început în vara anului 2017 și au durat până în luna decembrie 2020. Comunitatea a fost înființată la cererea cadrelor medicale și a pacineților, cu scopul de a completa actul medical și a oferi colaboratorilor spitalului și persoanelor internate un real sprijin duhovnicesc.

Slujba de sfințire a Sfântului Altar și prima Sfântă Liturghie au fost oficiate la data de 22 decembrie 2019, de către Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir.

În acest edificiu eclesial se află o icoană cu totul deosebită a Sf. Ierarh Spiridon cu părticele din sfintele sale moaște – o mare sfințenie oferită în dar la începutul lucrărilor de construcție Comunității Ortodoxe „Sf. Irh. Spiridon al Trimitundei” de către PC Arhimandrit Porfirie Dobre, Starețul Mănăstirii Sireți.

Sursa: https://biserica-spiridon.info/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com