Episcopul Nicolae a liturghisit la mănăstirea “Nașterea Maicii Domnului” din or. Taraclia - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Episcopul Nicolae a liturghisit la mănăstirea “Nașterea Maicii Domnului” din or. Taraclia

14:49, joi, 4 iulie, 2024 | Cuvinte-cheie: , ,

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Anatolie, arhiepiscop de Cahul și Comrat, joi, 4 iulie, episcopul-vicar, Preasfințitul Nicolae de Ceadîr-Lunga a oficiat Dumnezeiasca Liturghie la mănăstirea “Nașterea Maicii Domnului” din or. Taraclia.

La serviciul divin au liturghisit: PC arhim. Luca (Lozovanu), duhovnicul mănăstirii, prot. mitr. Mihail Mungiu, secretar eparhial, PC arhim. Filaret (Cernea), starețul manastirii Chistoleni, PC arhim. Siluan (Dronic), starețul mănăstirii “Sf. Knz. Vladimir” din or. Cahul și un sobor de preoți și diaconi.

Alături în rugăciune au fost starețe din cuprinsul eparhiei, obștea monahală și binecredincioșii creștini.

După liturghie, Preasfinția Sa a oficiat slujba de sfințire a crucilor de pe clopotniță și altarul de vară dar și clopotele recent importate și conectate la sistemul clopotar electronic, de către compania CLOPOTERUSE SRL (dl Dumitru Petrov si dl Adrian Mazur).

În încheiere, ierarhul a transmis mesajul de recunoștință și înaltă apreciere din partea Înaltpreasfințitului Anatolie pentru munca depusă la construcția și lucrările prezente ce au loc la mănăstire, binecuvântând bunul mers al zidirii aceatei uși spre cer – mănăstirea “Nașterea Maicii Domnului”.

Sursa: https://ciuflea.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com