Mormonii sau „profeţiile” lui Joseph Smith - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Mormonii sau „profeţiile” lui Joseph Smith

20:51, luni, 24 februarie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , , ,

„Iisus Hristos, ieri şi azi şi în veci este acelaşi.

Nu vă lăsaţi furaţi de învăţăturile străine cele de multe feluri…” (Evrei 13. 8-9)

            Se spune că pe „când avea Joseph Smith 14 ani, a dorit să ştie cărei biserici trebuia să i se alăture, aşa încât „L-a întrebat pe Dumnezeu în rugăciune sinceră”. Ca răspuns la această rugăciune, Dumnezeu Tatăl şi Fiul Său, Isus Hristos, i-au apărut lui Joseph şi i-au spus că adevărata Biserică a lui Hristos nu se afla pe pământ şi că Ei îl aleseseră pe Joseph a o restaura.

            Sărmanul Joseph, dacă ar fi deschis Evanghelia de la Matei ar fi ştiut cuvintele lui Hristos: „…pe această piatră voi zidi Biserica mea şi porţile iadului nu o vor birui.” (Mt. 16.18), evident că este vorba de o singură Biserică, nu mai multe, şi nici nu se spune nimic despre o oarecare „restaurare”; iar mai apoi dacă ar fi deschis Epistola către Galateni a Apostolului Pavel, cu siguranţă cuvintele Apostolului Pavel l-ar fi ajutat pe Joseph, care spune astfel: „Mă mir că aşa degrabă treceţi de la cel ce va chemat pe voi, prin harul lui Hristos, la altă Evanghelie. Care nu este alta, decât că sânt unii care vă tulbură şi voiesc să schimbe Evanghelia lui Hristos. Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o – să fie anatema! Precum v-am spus mai înainte, şi acum vă spun iarăşi: Dacă vă propovăduieşte cineva altceva decât aţi primit – să fie anatema!”, cred că ar fi fost suficient pentru Joseph aceste versete, ca să-şi dea seama cu cine a stat de vorbă….

            Să fim atenţi, iubiţi creştini,  şi cu luare aminte la tot ceea ce apare nou şi cu Biblia în mână, fiindcă tot ce este nou nu este de la Hristos, ci de la oameni. Despre acest fapt ne-a preîntâmpinat Evanghelistul Ioan zicând: „Iubiţilor, nu daţi crezare oricărui duh, ci cercaţi duhurile dacă sânt de la Dumnezeu, fiindcă mulţi prooroci mincinoşi au ieşit în lume.” (1 Ioan 4.1) şi să nu uităm încă un moment important, ADEVĂRUL TREBUIE MAI ÎNTÂI CĂUTAT, APOI VERIFICAT DACĂ ESTE EL CU ADEVĂRAT ŞI DUPĂ CE NE-AM CONVINS CĂ L-AM GĂSIT, ABIA ATUNCI POATE FI ACCEPTAT. Dacă acceptăm, fără să căutăm şi să verificăm, şansele sânt foarte mici ca să-l aflăm, iar mai deseori se întâmplă că greşim adresa.

            Dumnezeu să ne dea lumină, atenţie şi răbdare tuturor.

Diacon Veaceslav BODAREV

Contact Form Powered By : XYZScripts.com