Să fim împreună: Pelerinajul Tinerilor, ediția a XVII-a - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Să fim împreună: Pelerinajul Tinerilor, ediția a XVII-a

13:48, joi, 19 septembrie, 2024 | Cuvinte-cheie:

Duminică, 22 septembrie, ora 12.00, biserica ”Sf. Ierarh Petru Movilă”, s. Dumbrava, com. Trușeni, mun. Chișinău (adresa: str. Sf. Petru Movilă, 37A, deplasare din oraș sau din satul Trușeni cu autobuzul Nr. 6 sau microbuzul Nr. 103) cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, Vă invităm să fiți parte a Pelerinajului Tinerilor, ediția a XVII-a.

În fiecare an, dinaintea sărbătorii Înălțării Sfintei Cruci, tineri din mai multe zone ale republicii se adună pentru a participa la un pelerinaj pe jos spre un sfânt așezământ.

Anul acesta drumul nevoinței și al pocăinței se va îndrepta spre Mănăstirea Suruceni și va presupune rugăciuni și închinarea la moaștele Sfântului Ierarh Dionsie Erhan (pomenit la 17 septembrie).

Tinerii vor începe pelerinajul cu Acatistul Sf. Ioachim și Ana și va presupune deplasarea pe șoseaua Balcani spre vama Leușeni, iar la intrarea în satul Suruceni se va coti spre sfânta mănăstire.

Participanții sunt rugați să aibă ținută corespunzătoare unui pelerinaj și să se asigure cu încălțăminte comodă.

La sfânta mănăstire se va săvârși slujba Acatistului Sf. Irh. Dionisie, cu închinarea la sfintele sale moaște, apoi va fi vizitat complexul monastic.

În seara zilei, câteva microbuze vor transporta pelerinii spre capitală.

Vă așteptăm cu drag!

Informații suplimenatare la nr. de telefon: 079481586.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com